Šampion Srbije savladao Spartak Vojput

Ned, 23.04.2017 - 00:58 -- dejan.vukovic

Vojvodina - Spartak Vojput 28:23 (13:11)

Hala sportova "Slana Bara" u Novom sadu. Gledalaca: oko 250. Sudije: Mošorinski Ivan i Pandžić Aleksandar. Sedmerci: Vojvodina: 3/0, Spartak Vojput 3/2.

Vojvodina: Arsenić, Đukić 2, Orbović 7, Milić, Popov 1, Radonjić, Ostojić 2, Perović, Stojanović 3, Jovanović 4, Bojanić, Pešić 5, Stanković 3, Davidović 1, Grozdanović, Vučković.

Spartak Vojput: Kosović, Stefanović, Đekić 3, Radović 2, Perović 6, Stevanović, Kojadinović, Potpara 2, Medić, Delibašić 1, Petrović, Županjac 2, Jelić 3, Petrović Ilija 1, Rakocija 3, Abadžić.

Rukometaši Spartak Vojputa nisu uspeli da iznenade šampiona države u njihovoj dvorani "Slana Bara" u Novom Sadu. Nakon Izjednačenog prvog poluvremena, domaćini su rezultat prelomili u drugom delu kada su nakon grešaka subotičana postigli 3 laka gola u nizu. 

Prvi gol na utakmici postigao je Živan Pešić u trećem minutu igre da bi u sledećem napadu Spartak Vojput preko Đekića stigao do poravnanja. Ostojić i Pešić donose dva gola viška za novosađane u 6. minutu Ubrzo subotičani dolaze do novog poravnanja kada je Markjo Perović iskoristio grešku domaćčina i stigao do lakog gola. Petrović je odbranio sedmerac Jovanoviću a raspoloženi Marko Perović donosi Spartak Vojput u vodstvo od 7:6 u 15 minutu. Pešić je ponovo izjednačio a Orbović donosi novu prednost za Vojvodinu 8:7. U 25. minutu Orbović donosi tri gola viška za Vojvodinu, 12:9. Đekić je smanjio a Rakocija imao priliku da svoju ekipu primakne na samo gol zaostatka, međutim njegov šut odlazi pored gola da bi Ostojić efektnim pogotkom u same rašlje doveo Vojvodinu u vodstvo od 13:10. Jelić je smanjio rezultat a novom odbranom sedmerca golman Petrović ostavlja subotičane na minus dva nakon prvih trideset minuta.

Skoro četiri minuta se čekalo na prvi gol u nastavku utakmice. Post prekida Vukašin Stojanović za 14:11. Luka Radović i Marko Perović uspevaju da Spartak Vojput primaknu na dva gola zaostatka, 15:13 u 36. min. Subotičani nisu imali rešenja u napadu, izostali su golovi bekovaa dok je na golu sve sigurniji bio golman Arsenić. Iskoristila je to Vojvodina i serijom golova stigla do pet golova viška, 18:13. Nakon što je Strahinja Stanković pogodio za 21:14, trener Slaviša Laković morao je da zatraži minut odmora. Deset minuta pre kraja Đukić je uspešno lobovao golmana Petrovića za velikih 25:18. Do kraja susreta Spartak Vojput je jedino uspeo da malo smanji zaostatak. Poslednji gol na utakmici postigao je Bojan Županjac za 28:23.    

Na kraju utakmice proglašeni su najbolji pojedinci u obe ekipe. Epitet najboljeg među domaćima poneo je Miloš Orbović strelac 7 golova na utakmici, dok je najbolji u redovima Spartak Vojputa bio Marko Perović sa 6 golova. 

  

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search