Mladi inlajn hokejaši Spartaka preuzeli vodstvo

Pon, 24.04.2017 - 15:07 -- dejan.vukovic

Prethodnog vikenda počelo je Prvenstvo Srbije za igrače do 12 godina (U12) u inline hokeju (hokej na rolerima), u kojem učestvuju RKU Beli orlovi (Beograd), HK Partizan (Beograd), HK Vojvodina (Novi Sad), HK NS Stars (Novi Sad) i HK Spartak (Subotica).

Prvenstvo se igra po turnirskom sistemu, tri okupljanja u Beogradu u hali „Crna rupa“ pošto jedino tamo postoji specijalna podloga za odigravanje ovog Prvenstva.  Na svakom turniru se igra po principu „svako sa svakim“, dok se ukupni plasman određuje na kraju, odnosno nakon 12 odigranih kola i sva tri završena turnira. Utakmice traju po 30 minuta (4 x 7,5 min) i igra se po svim pravilima IIHF (svetska hokejaška federacija) za inline hokej, dok sami igrači nose kompletnu opremu kao i na hokeju na ledu, jedino umesto klizaljki koriste rolere.

Prvo takvo okupljanje je održano u subotu 22. aprila na kojem su subotički hokejaši zabeležili sledeće rezultate:

  • HK Spartak – RKU Beli Orlovi 12:1
  • HK Spartak – HK NS Stars 6:4
  • HK Spartak – HK Vojvodina 11:3
  • HK Spartak – HK Partizan 2:2

Posle četiri odigrana kola HK Spartak se nalazi na prvom mestu, ispred HK NS Stars i HK Partizan. Sledeći turnir odigraće se 13. maja 2017 godine na istom mestu u Beogradu. Mladi odnosno da smo među najmlađim ekipama u šampionatu. Iako u svetu hokeja postoje podeljena mišljenja o korisnosti i potrebi treniranja i igranja hokeja na rolerima, dugogodišnje sprovođenje dela trebažnih procesa u našem klubu i te kako je pomoglo i olakšalo hokejašima Spartaka da dodatno savladaju veštine ove igre, i uz male korekcije i prilagođavanja u igri i tehnici, pokazalo se kao uspešno, i na klizaljkama, a evo i na rolerima.

Sastav HK Spartak U12: Konakov Novak, Kuntić David, Rajković Martin, Stantić Sara, Kukaras Luka, Bem Karlo, Pećerić Slaven, Benčić Mihajlo, Gladić Petra, Rac Sabo Hanna i Temunović Vanja. Trener: Brestovac Uroš.

Sledećeg vikenda, u subotu 29. aprila počinje Prvenstvo Srbije u inline hokeju i za seniore, na kojem će učestvovati ukupno 7 ekipa,  među kojima je i HK Spartak. I ovde će takmičenje biti organizovano takođe turnirski (5 turnira) u periodu april – jun 2017. Da podsetimo, iz prošle sezone HK Spartak brani treće mesto u šampionatu. 

Autor teksta: 
Custom Search