Klub putnika: Život na brodovima

Čet, 27.04.2017 - 15:28 -- darko.kovacevic

Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" ovoga puta predstavlja nešto drugačije i otkriva nam kako je živeti na prekookeanskim i rečnim brodovima, kako je buditi se okružen beskrajnim plavetnilom u ogromnim plovećim gradovima koji u sebi nose šarolik i uzbudljiv život i gde svaka nedelja donosi novu avanturu.

Svoju priču o radu na brodovima, o mestima koje je obilazila i o ljudima koje je na putu sretala održaće Aleksandra Tomašković u petak, 28. aprila 2017. godine sa početkom u 19.30 časova u Omladinskom klubu “Skladište”.

Aleksandra od malena nosi čizme skitnice i strast prema putovanjima neguje još od osnovne škole. Nakon srednje turističke škole i turističkog fakulteta bila je spremna da počne i zarađivati putujući. Tri godine je radila na okeanskim i rečnim brodovima i obišla Mediteran sa svim svojim istorijskim sadržajima, preplovila Atlantik, uživala na karipskim plažama i plovila rekama od Amsterdama do Budimpešte.

Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima "Kluba putnika" razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.

Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš", a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju.

Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Pet, 28.04.2017 - 19:30
Vreme održavanja - kraj: 
Pet, 28.04.2017 - 21:00
Kategorija: 
Custom Search