Rukometaši Spartak Vojputa savladali Dinamo

Ned, 30.04.2017 - 10:26 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput – Dinamo 25:22 (12:8)

Hala Sportova u Subotici. Gledalaca: oko 800. Sudije: Nenadić Branislav i Stefanović Darko. Sedmerci: Spartak Vojput 4/4, Dinamo 5/4. Isključenja: Spartak Vojput 10 min, Dinamo 10 min

Spartak Vojput: Kosović, Stefanović, Đekić, Radović 2, Perović 1, Stevanović 2, Mikić, Potpara 1, Medić, Delibašić 2, Petrović D., Županjac 5, Jelić 7, Petrović I., Rakocija 5, Abadžić.

Dinamo: Žujović 4, Radovanović, Bunjevčević 2, Radanović 3, Stojanović, Ivošević, Komlanov, Radulović, Distol 3, Terzić, Barudžić 1, Panić, Slavuljica, Radovanović N., Banduka 6, Šaponjić 3. 

Rukometaši Spartak Vojput lakše od očekivanog su savladali trećeplasiranu ekipu Diunama. Do pobede su došli odličnom igrom u odbrani tokom celog susreta a ona je mogla biti i znatno ubedljivija da nisu u samom finišu meča dozvolili protivniku nekoliko lakih golova. 

Sam početak utakmice nagovešatavao je težak i neizvestan meč. Poveli su subotičani već u prvom napadu golom Županjca nakon opravdano dosuđenog sedmerca. Barudžić je uspeo da poravna, a nakon par minuta bez golova Županjac i Jelić donose prednost od 3:1 u 9. minutu. Dinamo je minut kasnije sa dva brza gola uspeo da poravna na 3:3. Iskoristio je protivnik par tehničkih grešaka u napadu Spartak Vojputa i lakim golovima stigao do dva gola prednosti u 13. minutu, 4:6. Usledio je tajm aut iskusnog trenera Slaviše Lakovića koji je posavetao svoje momke koji su ubrzo preokrenuli rezultat.

Nakon uspešne odbrane golmana Petrovića, pivot Veselin Jelić, koji je večeras bio izrazito motivisan u fazi napada, postiže gol za 7:6. Županjac pogađa mrežu u 22. minutu za 9:7, a tri minuta kasnije Delibašić lobuje golmana Radulovića nakon čega je na semaforu stajalo 10:7. Uz odlične odbrane golmana Petrovića Delibašić iz kontre i Marko Perović sa krila donose subotičanima prednost od četiri gola nakon pola sata igre 12:8.

Nastavak susreta počeo je neiskorištenim cepelinom Spartak Vojputa, pošto je golman Radovanović uspeo da odbrani šut Radoviću. Do prvog gola u drugom poluvremenu čekalo se pet minuta, kada je Žujović smanjio na 12:9. Odličnom igrom u odbrani Spartak Vojput je otupeo napad pančevaca a preko Veselina Jelića i dva gola Rakocija u nizu stižu do 15:9. Deset minuta pre kraja ekipa iz Pančeva je napravila seriju od 3:0 te golom Žujovića prišla na 21:18. Nije to poremetilo subotičane koji su nastavili u sjajnom ritmu i sa dva gola večeras odličnog Jelića ponovo su imali prednost od pet golova, 24:19. Tri minuta pre Županjac pogađa za 25:20 i rešava pitanje pobednika. U poslednja dva minuta domaći su se malo opustili što je iskoristio večeras najbolji gostujući igrač, Banduka koji postiće dva gola za konačnih 25:22. 

Nakon utakmice proglašeni su najbolji pojedinci susreta. U redovima Dinama najbolji je bio Banduka koji je postigao 6 golova dok je za najboljeg igrača Spartak Vojputa proglašen golman Dušan Petrović koji je nanizao preko 15 uspešnih odbrana.  

Ovom pobedom ekipa Spartak Vojputa se primakla Dinamu na samo bod zaostatka za treću poziciju u plej ofu za prvaka države. Subotičani u sledećem kolu ponovo igraju opred svojom publikom i to u subotu 13 maja kada dočekuju ekipu Crvene Zvezde. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search