Za prazik rada gužva na Paliću

Pon, 01.05.2017 - 17:41 -- nikola.tumbas
Prvi maj na Paliću 2017
Prvi maj na Paliću 2017

Prvomajski uranak na Paliću organizuje se po 34. put, a tradicionalna manifestacija povodom Međunarodnog praznika rada, Prvog maja, ove godine traje četiri dana, od 29. aprila do 2. maja. Organizatori Prvomajskog uranka očekuju da će Palić, jednu od najpoznatijih turističkih destinacija u Republici Srbiji, tokom prvomajskih praznika posetiti oko 30.000 gostiju iz naše zemlje i okruženja.

Direktor preduzeća „Park Palić“ d.o.o. Nebojša Daraboš izjavio je, tim povodom, da je Prvomajski uranak na Paliću dan kada Palić prelazi iz zimske u letnju sezonu i kada postaje veliki luna park, bazar rukotvorina i restoran pod otvorenim nebom.

– Ove godine imamo više od sto izlagača i prodavaca, organizovane su kulturne i sportske manifestacije i gosti su veoma zadovoljni. Svi smeštajni kapaciteti na Paliću su popunjeni – naglasio je Daraboš i dodao da će se veće investicije na Paliću realizovati i u drugoj polovini 2017. godine.

Zamenik gradonačelnika Subotice, Timea Horvat, izrazila je zadovoljstvo što je tradicionalni Prvomajski uranak i ove godine privukao na Palić veliki broj posetilaca iz naše zemlje i inostranstva.

Ona je istakla da veruje da će raznovrsna ponuda izlagača na 34. Prvomajskom uranku, obogaćena brojnim kulturnim i sportskim sadržajima, doprineti da se lepo provedu svi oni koji koji su odlučili da za prvomajske praznike dođu na Palić.

U susret velikom prazničnom okupljanju, preduzeće „Park Palić“ i JP „Palić-Ludaš“ pobrinuli su se da park zasija  punim sjajem, da klupe i pešačke staze budu obnovljene, da se urede sportski tereni.

U bogatoj ponudi na Paliću tokom Prvomajskog uranka našao se i štand Rvačkog saveza Srbije na kojem je promovisano rvanje, Rvački klub Spartak i pre svega predstojeće Evropsko prvenstvo za seniore koje će se održati u Novom Sadu, od 2. do 7. maja 2017 godine.

Promoter Prvenstva Evrope bio je naš sugrađanin i olimpijski pobednik iz Rija, Davor Štefanek, koji, kako je rekao, sa velikim optimizmom očekuje smotru najboljih rvača Starog kontineta.

Međunarodni praznik rada, Prvi maj, obeležava se danas širom sveta u znak sećanja na dan kada je 1886. godine oko 40.000 radnika u Čikagu, tražeći bolje uslove života, stupilo u štrajk i obustavilo rad.

Autor teksta: 
Custom Search