Najavljeno Evropsko prvenstvo u karateu

Pet, 05.05.2017 - 21:24 -- dejan.vukovic

Evropko prvenstvo u karateu u okviru Shotokan karate federacije održava se u Subotici u Hali sportova od petka 5. maja do nedelje 7. maja u organizaciji karate kluba Enpi i Shotokan karate saveza Srbije.

Prvenstvo je najavio organizator Milorad Ćopić - Prvog dana u petak 5. maja do 21 sat takmičiće se deca od žutog do braon pojasa za Evropski Kup. U subotu 6. maja nastupiće najbolji takmičari iz svih reprezentacija koji su vlasnici braon i crnih pojaseva. Najinteresantnije će biti u nedelju kada će nastupiti najbolji seniorski takmičari kao i borbe u ekipnoj konkurenciji. Učestvuje oko 1400 takmičara iz cele Evrope, među kojima je najbrojnija reprezentacija Rumunije. Karate klub Enpi čini jači deo reprezentacije Srbije i nadamo se dobrim rezultatima. 

Predsednik organizacionog Odbora Branislav Joka -  Zahvalio bih se gradonačelniku Bogdanu Labanu i članu gradskog veća Nemanji Simoviću koji su podržali ovo prvenstvo i ovakav ozbiljan projekat. Orgnizacioni Odbor je sa zadovoljstvom prihvatio ovaj posao a u skladu sa trenutnim mogućnostima pokušali smo da stvorima jedan ambijent u kojem će se takmičari prijatno osećati i sa lepim utiscima otićiu iz Subotice. Ulaz je besplatan i ovom prilikom pozivam sve sugrađane koji vole sport da dođu u Halu sportova i pogledaju najbolje karatiste Evrope u Šotokan federaciji. 

Iz Subotice će u petak nastupiti osam takmičara a na Prvenstvu Evrope će biti 16 takmičara iz našeg grada u svim kategorijama od kojih se očekuju dobri rezultati. 

Video prilog

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search