Stari zanati kao međugeneracijski most

Čet, 11.05.2017 - 23:46 -- nikola.tumbas

U okviru programa “MLADI SU ZAKON” realizovan je omladinski projekat pod nazivom „STARI ZANATI KAO MEĐUGENERACIJSKI MOST“ u organizaciji Udruženja za umetničku ekspresiju mladih „KULTURALNI RAZLIČAK“ iz Subotice koji je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije a realizovan uz podršku Resurs centra “Centar lokalne demokratije”.

Cilj projekta je bio stvaranje uslova za uspešnu saradnju i razmenu iskustava različitih generacija kroz razvijanje interesovanja za stare zanate, učuvanje tradicije, razvijanje ekološke svesti, razbijanje predrasuda i razvijanje svesti o značaju humanitarnog rada jer je planirano da nastali produkti – igračke I didaktički materijali, budu poklonjeni Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka”. Projekat je okupio dvadesetak mladih a i nešto starijih učesnika iz Subotice i okoline a u aktivnosti su se aktivno uključila i deca iz Doma za decu ometenu u razvoju “Kolevka”.

Realizovane su tri radionice na kojima su učesnici naučiti tradicionalne tehnike rada sa vunom i umetničku obradu drveta produkti njihovog rada su igračke i didaktički materijal koji je danas, 11. maja svečano poklonjen deci koja borave u Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka” u Subotici. Zahvaljujemo se direktoru, zaposlenima i deci na toplom prijemu.

 

Mr Dijana Kopunović Torma, projektni menadžer

Udruženje KULTURALNI RAZLIČAK, Subotica

Custom Search