Spartak Vojput i Crvena Zvezda podelili bodove

Ned, 14.05.2017 - 01:22 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput – Crvena zvezda 22:22 (11:13)

Sportska hala u Dudovoj šumi u Subotici. Gledalaca: oko 1.000. Sudija: Boričić Marko, Marković Dejan. Sedmerci: Spartak 4/3, Crvena zvezda 3/2. Isključenja: Spartak 12, Crvena zvezda 10 minuta.

SPARTAK VOJPUT: Kosović, Stefanović, Đekić 6, Radović 2, Perović 5 (3), Stevanović, Mikić, Potpara 3, Medić, Delibašić 1, Petrović, Županjac 3, Jelić 1, Petrović I., Rakocija, Abadžić 1 gol i 15 odbrana.

CRVENA ZVEZDA: Šotić 2, Pavlović 1, Mošić 9 (1), Đorović, Prodanović 2, Andrejević 1, Ljubojević 2, Ljubenović, Šćepanović, Zlatanović 15 odbrana, Matičić 1 (1), Babić D. 1, Kljajić, Leovac, Babić A. 3.

Subotička publika mogla je da uživa u utakmici Spartak Vojputa i Crvena Zvezda u kojoj su rivali podelili bodove. Meč je bio borben, dinamičan i izuzetno neizvestan do poslednjeg trenutka. Obe ekipe su imale svoje šanse za konačnu pobedu i čini se da je ovakav epilog najpravedniji.

Rivali su se smenjivali u vodstvu tokom celog prvog poluvremena. Interesantan je podatak da je čak deset puta rezultat bio izjednačen u prvih pola sata igre. Poveli su domaći preko Luke Radovića, da bi Mošić i Šotić preokrenuli na 1:2. Već u sledećem napadu Županjac poravnava a Radović svojim drugim golom vraća prednost Spartak Vojputu, 3:2. Do prve prednosti od dva gola stigli su beograđani i to u 20. minutu kada je Babić pogodio za 7:9. Župajac na asistenciju golmana Abadžića smanjuje na 8:9 a nakon dobre igre u odbrani Đekić donosi novo poravnanje za 10:10. Minut pre kraja prvog poluvremena Pavlović dovodi goste u minimalno vodstvo 11:12. Abadžić brani sedmerac Matičiću, međutim lopta odlazi u aut za novi napad Crvene Zvezde. U poslednjoj sekundi prvog dela večeras izrazito raspoloženi Mošić lepim golom donosi svom timu dva gola viška na polovini susreta.

Spartak Vojput je nastavak utakmice počeo u odličnom ritmu. Šest minuta nisu dozvolili protivniku da postigne gol, a uz seriju od 4:0 preokrenuli su rezultat. Nakon poravnanja na 14:14 golman Abadžić sa svog gola pogađa praznu protivničku mrežu za 15:14, da bi golom Đekića kada su imali igrača manje u polju stigli na plus dva, 16:14. Raspoloženi Mošić je najzaslužniji što je Crvena Zvezda uspela ponovo da povede. Deset minuta pre kraja postigao je dva gola u nizu i doveo svoj tim u vodstvo na 18:19.

U 55. minutu Marko Perović poravnava na 20:20 i najavljuje vrljo uzbudljivu završnicu meča. Publika je sve jače bodrila domaće igrače koji su igrali veoma borbeno i sa velikom željom tokom celog susreta. Golman Zlatanović brani kontranapad Županjca a sa druge strane golman Abadžić upisuje svoju 15 odbranu u 58 minutu. Kapiten Dejan Babić minut ipo pre kraja dovodi crveno-bele u vodstvo, 20:21 da bi Đekić u sledećem napadu ponovo izjednačio rezultat, 21:21.

Peruničić traži tajm aut nakon kojeg Mošić tridesetak sekundi pre kraja svojim devetim golom dovodi Crvenu Zvezda na prag pobede, 21:22. Usledio je poslednji napad Spartak Vojputa koji se završio opravdano dosuđenim sedmercem, pet sekundi pre kraja. Siguran realizator bio je Marko Perović za konačnih 22:22.

Nakon utakmice proglašeni su najbolji pojedinci iz obe ekipe. Iz redova Crvene Zvezde za najboljeg igrača na meču proglašen je golman Dejan Zlatanović a iz Spartak Vojputa krilo Marko Perović, sigurni izvođač poslednjeg sedmerca za nerešen ishod.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search