Koktel ženskog košarkaškog kluba Spartak

Uto, 16.05.2017 - 22:45 -- dejan.vukovic

Ženski košarkaški klub Spartak održao je završni koktel u AK Tasić, jednom od prijatelja kluba. Ovom prilikom AK Tasić je pokazala društvenu odgovornost i ženskom košarkaškom klubu Spartak uručili ček na 50.000 dinara. 

Uz koktel povodom završetka sezone svi prisutni su mogli i da provozaju novi Golf i uvere se u njegove odlične karakteristike. AK Tasić je distrubuter Volkswagena za Srbiju koji je sa odličnim i obučenim osobljem tu da ispuni želje kupaca. Radi se o firmi koja je više puta pomogla sportistima Subotice na čemu su im trenutno najzahvalnije košarkašice Spartaka. 

Dragan Vidaković, predsednik ŽKK Spartak zahvalio se AK Tasić na pomoći koju su imali tokom godine i izneo probleme u ovoj sezoni - Uspešno smo okonačali takmičenje, ali moram da naglasim da smo od oktobra do marta meseca imali dosta negativnosti u klubu. Počevši od  toga da smo skoro došli do gašenja kluba a zabeležili smo tri uvodne pobede. To mi se prvi put desilo u mojoj karijeri kao sportskom radniku. Zatim nas je napustila Sanja Orozović u inostranstvo ipovrede Slađana Radulović i Sanele Suturović. Velika je šteta što smo se svi u klubu više morali baviti ne sportskim stvarima kao što su nasleđena dugovanja i kako ih vratiti da bi zadržali prvoligaški status. Rezultat ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje, što se opstanka tiče. Zauzeli smo osmo mesto i sa time smo zadovoljni. Gledamo napred da ojačamo igrački kadar. Uspeli smo ove godine da oformimo i pokrenemo mlađe kategorije koji su odigrali ligu u okviru košarkaškog saveza Vojvodine i VIBA lige. Zahvalio bih se gradonačelniku Bogdanu Labanu i članu gradskog veća zaduženom za sport Nemanji Simoviću koji su imali razumevanja i pomogli da se klub stabilizuje i naravno Sportskom Savezu grada Subotice koji su uvek bili uz nas i pomagali u rešavanju problema. Na kraju moram reći da smo prezadovoljni jer uz velike finansijske probleme tokom čitave takmičarske sezone uspeli smo da prema našim igračicama nemamo ni dinara dugovanja, što smatramo za naš klub velikim uspehom na kraju sezone.  

Blagoja Ivić trener ŽKK Spartak - Napokon smo se malo skupili da obeležimo proteklu sezonu. Što se tiče rezultata nismo nezadovoljni, ostvarili smo ono što smo sebi zacrtali pre početka sezone. Možda je plasman mogao biti i malo bolji jer smo u prvom delu sezone bli na četvrtoj poziciji, ali ekipa nam se tada dosta rasula. Iskoristili smo taj momenat da isforsiramo mlađe igračice, našu perspektivu. Mi moramo da radimo u tom pravcu jer svi znamo koliko je potrebno sredstava da se dovedu kvalitetne igračice sa strane. Zacrtali smo put da održimo stabilan klub i da negujemo igračice iz sopstvenog pogona. Činjenica je da su mnogi sportski klubovi u velikim problemima nakon nerealnih ciljeva, a mi to svakako ne želimo.

Blagoja se zatim osvrnuo na probleme u ženskoj košarci -  Jako nam je krivo što ovako kratko traje liga, samo oko četiri ipo meseca i nakon toga sledi velika pauza. Naša ekipa je jako mlada i nakon kratke pauze nastavili smo normalno da treniramo i radimo i ispravljamo tehničke greške kod igračica kako bi što spremnije dočekali sledeću sezonu.  

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search