Poseta delegacije Subotice Sandvikenu

Sre, 17.05.2017 - 10:24 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

Delegacija Grada Subotice, koju je predvodio gradonačelnik Bogdan Laban, posetila je krajem protekle sedmice grad Sandviken, u Švedskoj. Poseta je realizovana u okviru agende trogodišnjeg projekta dve lokalne samouprave i Memoranduma o razumevanju između Subotice i Sandvikena.

Gradonačelnik Sandvikena, Peter Šenstrom, i gradonačelnik Bogdan Laban razmenili su iskustva u izazovima upravljanja lokalnih administracija kao servisu građana i uporedili način organizovanja jedinica lokalnih samouprava.

Rešavanje problema nezaposlenosti, podrška preduzetnicima koji posluju u oblastima održive energije, energetske efikasnosti kao i inovativnim tehnologijama u oblasti ekologije i zaštite životne sredine bile su teme kojima su se bavili članovi naše delegacije i domaćina.

Članovi delegacije upoznali su se sa naporima, idejama i novim tehnologijama koje podržava lokalna samouprava u Švedskoj, a tiču se obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i zaštite životne okoline.

U susretu sa preduzetnicima, delegacija Subotice upoznala ih je sa privrednim, kulturnim i turističkim potencijalima grada kao i mogućnostima poslovanja u Republici Srbiji.

Komuna Sandviken prihvatila je da bude grad partner na ovogodišnjem Međunarodnom i regionalnom „Susajmu“, koji će se u Subotici održati u periodu od 1. do 3. juna 2017. godine. To je prilika da se naši preduzetnici i poslovni subjekti direktno upoznaju sa preduzetnicima u Sandvikenu i ostvare realnu poslovnu saradnju.

Sredstva za finansiranje trogodišnjeg projekta obezbedila je Švedska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (SIDA http://www.sida.se).

Više o ovoj temi...

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima primio je danas, u Gradskoj kući, delegaciju opštine Sandviken, iz Švedske, koju je predvodila Kerstin Almen, predsednica Gradskog veća Sandvikena. Tokom srdačnog susreta razgovaralo se o saradnji grada Subotice i opštine Sandviken i realizaciji trogodišnjeg programa koji je Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) odobrila na osnovu pilot-projekta vezanog za razvoj preduzetništva, jačanje demokratskih kapaciteta i učešće žena u političkom odlučivanju.

Obraćajući se medijima uoči sastanka u Plavoj sali Gradske kuće, načelnik Severnobačkog upravnog okruga,...

detaljnije
Post date: Uto, 24.01.2017 - 17:04

Danas su u Zelenoj sali Gradske kuće, gradonačelnik Subotice Jene Maglai, načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković i član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Nebojša Daraboš su primili delegaciju Opštine Sandviken iz Švedske, koju predvodi Peter Šenstrom, predsednik Opštine Sandviken.                                                      

Tema sastanka je nastavak zajedničke saradnje grada Subotice i Opštine Sandviken na projektima razvoja preduzetništva u Subotici, na osnovu prakse i iskustava u Švedskoj.

U prilogu izjave za medije...

Post date: Sre, 24.02.2016 - 17:51

Član gradskog veća zadužen za privredu nebojša Daraboš i načelnik SBUO Dragi Vučković imali su danas sastanka sa gradom partnerom iz Švedske Sandvikenom sa čijom samoupravom grad ima saradnju od prošle godine.

Više o tome u izjavama za medije..

Post date: Pet, 17.07.2015 - 19:46

U Medija-centru Gradske kuće danas je potpisano Pismo o namerama između grada Subotice i opštine Sandviken (Kraljevina Švedska) o zajedničkom učešću na projektima koji za cilj imaju razvoj preduzetništva putem prenosa znanja i iskustava, a koji bi bili usmereni na programe Evropske unije u okviru kojih bi bili finansirani.

Pismo o namerama u ime grada Subotice potpisao je Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, a u ime opštine Sandviken, Anders Landel, načelnik Kancelarije za evropske poslove te opštine. Potpisivanju Pisma o namerama prisustvovala je Ana-Luis Klin, predsednica Asocijacije preduzetnika Sandvikena.

Više o ovome pročitajte na...

detaljnije
Post date: Pet, 06.06.2014 - 17:54
Custom Search