Fudbalerke Spartaka u subotu proslavljaju novu titulu

Pet, 19.05.2017 - 00:12 -- dejan.vukovic

Odbranjena titula najboljeg u zemlji, načinjen zadnji korak ka duploj kruni i dobri rezultati u Evropi, bilans su igračica i stručnog štaba ŽFK Spartak u toku sezone. Ovi rezultati ostvareni su bez poraza i to sa kompletno novi timom u odnosu na prethodnu sezonu, što je dovoljan dokaz da se u klubu radi ozbiljno i predano.

- Smatram da su naše devojke i u ovoj teškoj situaciji zaista iznele ovo na najbolji način i da su zaista herojski ponovo došli do ovih rezultata. Moram istaći i priznati da je ovo najdraža titula u prethodnih sedam godina s obzirom da je bilo mnogo problema i opstrukcija u funkcionisanju kluba -  istakao je Bojan Arsić, sportski direktor ŽFK Spartak

Proslava osme šampionske titule u klupskoj istoriji, sedme titule zaredom biće održana u subotu na Gradskom stadionu, gde će se igračicama ŽFK Spartak dodeliti šampionski pehar uoči meča sa beogradskom ekipom Sloga Radnički. Utakmica se igra od 17:00 časova, a svečana ceremonija biće upriličena 15 minuta pre početka susreta.

- Takmičarska sezona za nas je bila sjajna, ali osvajanje duple krune možemo učiniti da bude fantastična. Iskoristila bih priliku da pozovem sve ljubitelje fudbala da u subotu od 16:45 uveličaju naše slavlje i budu deo istorije, jer je ova generacija devojaka to zaslužila, kao i naš grad -ocenjuje Violeta Slović, kapiten ŽFK Spartak

Osvojenom titulom stekli su se uslovi da ŽFK Spartak bude jedan od kandidata za domaćina kvalifikacionog turnira UEFA lige šampiona za sezonu 2017/2018. Ideju su podržali Grad Subotica i JKP „Stadion“, koji će u saradnji sa rukovodstvom kluba pokušati da obezbede sve neophodne uslove, kako bi evropsko takmičenje doveli u naš grad.

- Želja nam je da probamo da dovedemo Evropu u Suboticu. Našoj kandidaturi je prethodio minuli rad JKP Stadion i Grada Subotice koji su stadion doveli u red i dali nam mogućnost da se zapravo i kandidujemo. - objašnjava Bojan Arsić, sportski direktor ŽFK Spartak

Kandidatura je zvanično podneta, a tokom juna meseca biće poznato da li će Gradski stadion i ŽFK Spartak ugostiti tri šampiona evropskih država sa kojima će se nadmetati za plasman u završnicu Lige šampiona. Žreb za kvalifikacije Lige šampiona će se obaviti 22. juna u Nionu, tada će se znati Spartakovi protivnici kao i koje ekipe će biti domaćini turnira. Kvalifikacioni turniri će se održati od 22. do 28. avgusta. Na žrebu u Nionu Spartak će kao nosioc kvalifikacione grupe biti u prvom šeširu. Time će teoretski izbeći najjače protivnike, što daje veće šanse za prolazak u “nokaut fazu” (Top 32).

- Sa ponosom ističem da je Spartak i ove godine povećao svoj koeficijent i da je rangiran među 25 najboljih ekipa u Evropi.  Kao i obično optimista sam po pitanju prolaska u dalju fazu, ali za to nam treba mnogo rada i da se ispune neki preduslovi. Potrudićemo se da za predstojeće kvalifikacije oformimo jedan dobar tim koji će na najbolji način reprezentovati naš klub, Grad a generalno i državu Srbiju. - istakao je Bojan Arsić.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search