Posjet Osijeku i OŠ „Tin Ujević“ u okviru projekta „Dođimo na sijelo“

Pet, 19.05.2017 - 06:47 -- branka.milojevic

Učenice naše škole – Rahela Šteković, Petra Benčik, Sara Vuković, Kristina Crnković i Anđela Vujić u pratnji učiteljice Zorice Sloboda bile su u periodu od 2.svibnja do 6.svibnja 2017. Na razmjeni učenika u Oš „Tin Ujević“u Osijeku u sklopu projekta pod nazivom „Dođimo na sijelo“.

Ovaj projekt je rezultat međunarodne suradnje  osnovnih škola „Tin Ujević“ i „Matija Gubec“ iz Tavankuta.

Nakon što su učenice iz Osijeka nedavno bile u posjet Tavankutu i bile smještene u šest obitelji sada su one bile domaćice našim učenicama.

Tijekom posjete naše učenice su skupa sa učenicama domaćicama posjećivale sate i pratile nastavu na hrvatskom jeziku, te su sudjelovale u četiri radionice koje je  organizirala škola domaćin.

 

1 .RADIONICA IZRADE ZLATOVEZA koja se organizirala u prostorijama udruge  „Šokačka grana“. Učenicama  su iskusne i vješte članice udruge demonstrirale  osnove tehnike izrade zlatoveza. Naše učenice su se  pokazale vješte i bile su zainteresirane za rad.

2. PLESNA RADIONICA organizirala se u školi. Profesorica Ivana Kovač  skupa sa svojim učenicama članicama plesne sekcije je pokazala neke nove plesne korake koji su nam se baš svidjeli.

3. RADIONICA IZRADE OGRLICA OD TKANINE – radionicu je vodila voditeljica đačke zadruge „Tinka“ profesorica Dunja Kasač Krmpotić.

Custom Search