OŠ " Matija Gubec" na takmiičenju GO-CAR-GO u Sloveniji

Pon, 22.05.2017 - 10:03 -- branka.milojevic

Nakon prošlogodišnjeg sudjelovanja u svojstvu gostiju, četvoro učenika sedmih razreda (Ana Vereb, Sara Vuković, Zdravko Ostrogonac i Nebojša Prćić) i dvoje mentora (Predrag Bedeković i Branko Stantić) po prvi puta su kao natjecatelji sudjelovali na završnoj manifestaciji – susretu GO-CAR-GO u Školskom centru u Ptuju u Sloveniji.

 

                 Ovomu možemo zahvaliti gospodinu Stanka Kostanjeveca, autoru i vođi projekta i profesoru pri Strojnoj školi u Ptuju koji nam je obezbedio podvozje ekstramobila kao i besplatan smještaj i noćenje u učeničkom domu udaljenom 100 metara od Školskog centra.

 

                 Na ovogodišnjem susretu sudjelovalo je 20 osnovnih škola (15 iz Republike Slovenije, 4 iz Republike Hrvatske i naša škola iz Republike Srbije) koje su se natjecale u slalomu i veleslalomu dok je brzinska utrka bila revijalnog karaktera. Izgled, funkcionalnost… ekstramobila je ocjenjivala posebna komisija sastavljena od profesora Školskog centra iz Ptuja a također su i ekipe ocjenjivale tri najbolja ekstramobila.

 

                 Nakon natjecateljskog dijela svi prisutni su dobili ručak posle čega je održano svečano zatvaranje i podjela potvrda i priznanja. Svi učenici dobili su potvrdu za sudjelovanje i majicu. Ekstramobil naše škole, ROAD RUNNER, dobio je priznanje za estetski izgled u finalizaciji nadogradnje i komercijani pristup, kao i za osvojeno treće mesto u kategoriji veleslalom a ujedno je učenica Ana Vereb imala treće najbrže vrijeme u brzinskoj utrci.

                

                 Djeca su bila bila oduševljena događajem i nadamo se  nastavku započete međunarodne suradnje u oblasti tehnike.

 

Custom Search