Spartak Vojput savladao novog šampiona države

Ned, 28.05.2017 - 00:59 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Vojvodina 30:28 (17:14)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 400. Sudije: Dušan Stojković i Nenad Nikolić. Sedmerci: Spartak Vojput 1/1, Vojvodina 5/5.

Spartak Vojput: Kosović, Stefanović, Đekić 1, Radovuić 2, Perović, Mikić, Potpara 3, Medić 2, Delibašić, Petrović, Kojadinović, Županjac 7, Jelić 6, Petzrović Ilija 2, Rakocija 7, Abadžić.

Vojvodina: Arsenić, Đukić 2, Orbović 7, Milić 2, Popov 1, Ostojić 1, Perović, Stojanović 5, Jelić, Bojanić, Pešić 3, Stanković, Davidović 5, Grozdanić 1, Vučković, Jeremić.

Rukometaši Spartak Vojputa pobedili su novog šampiona države u predposlednjem kolu plej ofa i time se uspešno pozdravili od svoje publike u ovoj sezoni.

Utakmica je počela rezultatskom klackalicom. Poveli su domaćini golom Županjca, koji je večeras odigrao odličnu utakmicu. Vojvodina je izjednačila golom kapitena Stojanovića sa sedam metara. Jelić i Ilija Pertrović dovododili su Spartak Vojput u minimalnu prednost, dok je Vojvodina uzvraćala sa sedam metara. Novosađani su prvi put poveli u 11. minutu golom Pešića. Na ovoj utakmici samo su još jednom bili u vodstvu i to u 16. minutu kada je Davidović loptu poslao u mrežu za 7:8.

Sa dva gola Veselina Jelića, u nizu, Spartak Vojput preokreće na 9:8. Do prve osetnije prednosti subotičani su stigli u 26. minutu kada su imali tri gola viška, 14:11. Vojvodina je uspela da se primakne na gol zaostatka golovima Popova i raspoloženog Davidovića, 14:13, međutim, Rakocija prekida niz gostiju da bi Luka Radović na asistenciju golmana Abadžića ponovo doveo svoju ekipu u prednost od tri gola, 16:13. Orbović pola minuta pre kraja smanjuje rezultat, a Županjac u poslednjoj sekundi sa sedam metara dovodi svoju ekipu u vodstvo od, 17:14.

Drugo poluvreme počelo je golovima Luke Radovića, Bojana Županjca i Veselina Jelića za velikih 20:14 u korist Spartak Vojputa u 34. minutu. Deset minuta kasnije Vojvodina je uspela da se primakne na dva gola zahvaljujući dobrim igrama Orbovića i Davidovića, 21:19. Uzvratili su subotičani  golom Jelića nakon čega su usledile dve uzastopne odbrane golmana Abadžića da bi Vukašin Rakocija odličnim šutem sa devet metara vratio prednost domaćinu od četiri gola, 24:20.

Pokušala je Vojvodina sa novim naletima da sustigne domaćina. Grozdanić sa levog krila pogađa mrežu za 26:24 tri minuta pre kraja. Potpara prekida niz gostiju a Dušan Medić 30 sekundi pre kraja definitivno rešava pitanje pobednika, 29:26. Konačan rezultat od 30:28 postavio je Milić sa sedam metara u poslednjoj sekundi susreta sa sedam metara.

Nakon utakmice proglašeni su najbolji pojedinci susreta. U redovima Vojvodina za najboljeg igrača utakmice proglašen je Miloš Orbović koji je postigao 7 golova, dok je u redovima domaće ekipe najbolji bio Đorđe Đekić.

Rukometaši Spartak Vojputa u poslednjem kolu gostuju ekipi Dinama a nakon toga ih očekuje završnica Kupa Srbije koja će se odigrati 8. i 9. juna u Gornjem Milanovcu.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search