Poziv za učešće na Dan izazova u sredu 31.maja

Kategorija: 

Sa posebnim zadovoljstvom vam upućujemo poziv da se pridružite milionskom broju učesnika Međunarodnog Dana Izazova 2017. godine.

Počujte Merimu Kulić i Dejana Vuković šta su rekli uživo na FB/suboticaLIVE/

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154644960628061/

U protekle 22 godine naša zemlja je bila uspešan učesnik Dana Izazova. Kroz ovaj program se u ranijim godinama uključivalo preko milion građana iz opština/gradova Srbije koji su, do sada, imali značajne nastupe i u međunarodnoj konkurenciji, a u  kojoj Grad Subotica uspešno učestvuje već 22 puta, kontinuirano od 1996. godine pod pokroviteljstvom resora za sport i  omladinu  u organizaciji Gradskog saveza „Sport za sve“ Subotice

Dan Izazova (Challenge Day) je najmasovnija, tradicionalna, međunarodno priznata i afirmisana manifestacija čiju realizaciju koordinira TAFISA – Međunarodna Asocijacija za Sport za sve. Za Dan Izazova je rezervisana poslednja sreda meseca maja, a ove godine to je sreda, 31. maj 2017. godine.

Ova planetarna akcija se organizuje sa ciljem animacije što većeg broja građana radi uključenja u rekreativnim aktivnostima sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu.

Dan Izazova je istovremeno i dan pozitivne, neusiljene atmosfere. To je dan koji kreira samosvest i entuzijazam, dan aktivnog življenja u kojem se ne biraju najsposobniji, dan koji angažuje sve građane bez obzira na pol, uzrast i nivo fizičkih i funkcionalnih sposobnosti, socijalni status i sl.

Suština programa Dana Izazova je međusobno nadmetanje dve, žrebom izabrane, opštine/grada iz iste kategorije, koji će, korišćenjem najraznovrsnijih sportsko-rekreativnih sadržaja, biti uspešniji u iniciranju i pokretanju većeg broja građana na vežbanje i aktivnost.

Subotici se nalazi u  III kategoriji  od 100.000 do  250.000 stanovnika i u nacionalnoj konkurenciji protivnik će se znati nakon žrebanja.

Minimalni zadatak u okviru Dana Izazova je da se svaki građanin bavi određenim sportsko-rekreativnim sadržajem u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno, pod motom

„VRATITE SVOJE ULICE!

VRATITE SVOJU BUDUĆNOST!“

i da tu aktivnost prijavi Gradskom savezu Sport za sve Subotice  (mail : [email protected]  ili telefon 024 529 611  i 064 820 66 37).

 

PRAVILA I OPŠTE INFORMACIJE ZA DAN IZAZOVA – U SUBOTICI 31.MAJA 2017.

U „Danu izazova“ mogu da učestvuje – svo stanovništvo Subotice, ustanove i insitucije  iz Subotice , kao i oni koji rade i trenutno borave u Subotici - zaposleni, studenti, turisti...

učestvovanje podrazumeva:

- Uključenje u bilo koji sport, igru i  fizičku aktivnost u trajanju od 15 minuta neprekidno .              

U opštinskim/gradskim granicama učestvovanje je moguće bilo gde – kod kuće, na poslu, u školama, obdaništima, u sportsko-rekreativnim klubovima, centrima za rekreaciju, parkovima, zelenim površinama i sl.

Evidentiranje učesnika će se vršiti od 8,00 do 20,00 časova u sredu 31.05.2017.  u prostorijama Gradskog  saveza „Sport za  sve“ Subotice . Grupe i pojedinci koji učestvuju u Danu izazova svoje učešće  prijavljuju Organizatoru akcije Gradskom savez „Sport za sve“ Subotice  – Park Rajhl Ferenca 12 –iznad Dečjeg pozorišta  putem telefon 024 529 611;  024 553 306 i  064 820 66 37  ili predavanjem prijavnog lista lično ili na mail : [email protected].

Zbrajanje rezultata se vrši po principu časti! Učesnici se prijavljuju samo jednom bez obzira na broj učešća u raznim programima. Registrovaće se i vrednovati samo učešće koje bude u sredu, 31. maja između 0800 i 2000 časova, posle čega će se sumirati rezultati i odmah dostaviti Asocijaciji Sport za sve Srbije.

U 20.00 časova ukupan broj učesnika u Subotici se upoređuje sa brojem građana  Subotice  i utvrđuje se procenat učešća. Konačni procenat učesnika iz Subotice a se upoređuje sa procentom učesnika iz zvanično suparničke opštine/grada. Opština/grad sa većim procentom pobeđuje. Pobednik ima pravo da istakne zastavu svog grada u suparničkoj opštini/gradu u trajanju od nedelju dana.
Uspeh Dana Izazova u velikoj meri zavisi od atraktivnosti i raznolikosti programa. Što su veće mogućnosti za učesnike, to je veća šansa za  Suboticu da  pobedi.

 

Dan Izazova je istovremeno prilika za uspostavljanje saradničkih, prijateljskih, kulturnih, sportskih, privrednih i turističkih veza među opštinama/gradovima, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu.

Program Dana Izazova u Srbiji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Opštine/gradovi koje u Danu Izazova 2017. ostvare najbolje rezultate u okviru svoje kategorije, predstavljaće našu zemlju u međunarodnoj konkurenciji 2018. godine.

Detaljne informacije o ranije realizovanim i ovogodišnjem Danu Izazova možete dobiti na sajtu Asocijacije Sport za sve Srbije www.sportforallserbia.org.rs ili direktno na telefone: 011/32 32 986 i 011/32 34 809.

Uvereni smo da će ovaj veliki sportski događaj zaslužiti vašu pažnju, i da ćete pomoći u afirmaciji jedne zdrave i humane ideje Sporta za sve.

Molimo Vas da nam do ponedeljka 29.05.2017. na e- maila: [email protected] dostavite programe (AKTIVNOSTI, VREME I MESTO), koje ćete realizovati  u vašim ustanovama  i organizacijama  u sredu 31. maja 2017.g. da bi mogli da ih medijski propratimo i  svrstamo u objedinjeni  PROGRAM  AKTIVNOSTI  „DANA   IZAZOVA 2017“. U SUBOTICI.,

Generalni sekretar GS „Sporta za sve“

Merima Kulić

i

član gradskog veća zadužen za sport i  omladinu Grada Subotice

 Nemanja Simović

 

Tagovi: 
Custom Search