Novak Savić isplivao A normu za EYOF

Sre, 31.05.2017 - 01:02 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda na gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci održan je 10. međunarodni miting pod nazivom "Banja Luka Open 2017". Plivački klub “Olymp” okupio je na mitingu najbolje takmičare iz regiona i šire, kojih je ukupno bilo preko 360.

Najviše prijavljenih klubova bilo je iz Srbije, čak 16, u čega se ubrajaju i selekcije Plivačkog Saveza Vojvodine i Srbije. Bosna i Hercegovana učestvovala je sa 7 klubova, kao i Slovenija, dok su ostali takmičari bili iz Kanade, Hrvatske, Litvanije, Italije i Makedonije. Plivački klub “Spartak-Prozivka” učestvovao je sa 4 plivača i jednom plivačicom i ostvario vrlo zapažen rezultat osvojivši ukupno pet zlatnih, osam srebrnih i jednu bronzanu medalju.

 Najzapaženije rezultate ostvario je SAVIĆ NOVAK osvojivši zlatnu medalju u disciplini 50 metara slobodnim stilom čime je vremenom od 24.16 isplivao A normu za EYOF (Europen Youth Olympic Festival), odnosno Evropske Olimpijske igre mladih koji se ove godine održavaju u mestu Đer (Győr) u Mađarskoj.

SEKULOVIĆ SEKUL takođe je postigao odlične rezultate isplivavši 26.50 disciplinu 50 metara leđnim stilom čime mu je falilo svega 30 stotinki da se kvalifikuje za Svetsko Prventsvo. U toj disciplini je u kvalifikacijama osvojio zlatnu medalju dok je u finalu uzeo srebrnu. Trku u disciplini 100 metara leđnim stilom takođe je u prepodnevnim kvalifikacijama završio prvi dok je u finalu bio drugi.

MASTILOVIĆ MINA, nov takmičar ovog kluba osvojila je tri srebrne medalje i to u disciplinama 50m slobodno, 100 metara slobodno i 200 metara slobodnim stilom.

FERMANOVIĆ BORISLAV osvojio je srebrnu u disciplini 50 metara prsno, dok je uzeo dve zlatne medalje u disciplinama 100 metara i 200 metara prsno.

FARKAŠ BALAŽ se takođe takmičio u tri discipline, 50 metara prsno, gde je osvojio srebrnu, 100 metara prsno, gde je takođe osvojio srebrnu medalju i na 200 metara prsno gde je na cilj stigao treći.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search