Симјановски Озрен председник Савеза Асоцијација Македонаца Србије - С.А.М.С.

Kategorija: 

Током протеклог викенда, у суботу 27.05.2017.године у Панчеву у Великој сали Скупштине града Панчева, одржана је Скупштина "Савеза удружења припадника македонске националне заједнице у Србији - Савеза Асоцијација Македонаца Србије - С.А.М.С.

Нови сазив је конституисан а за председника је изабран Симјановски Озрен на предлог председника Националног савета македонске националне мањине Борчета Величковског, који је у образложењу предлога да Симјановски буде председник Скупштине рекао да нови председник гарантује наставак процеса који представљају стратешке циљеве читаве македонске заједнице у Републици Србији, и да ће Скупштина под његовим руководством одликовати озбиљност, стручност, ефикасност и професионализам. На седници су изабрана и два потпредседника Скупштине, као и председник Управног одбора.

Овај сазив Скупштине радиће у корист свих грађана Републике Србије македонског порекла, посебно на неговању традиције, обичаја, идентитета, језика, образовања, културе, информисања, вероисповести, фолклора, историје и др. активностима, надам се да ће се сви без разлике у политичком опредељењу залагати за унапређење међусобних односа, као и живота грађана у безбедном окружењу, циљ је успоставити владавину права и системску бригу о појединцу. Биће доста изазова али се надам да ће савез остати оперативан и да неће доћи до одуговлачења у постизању задатих циљева попут потпуне стабилности и помоћи Националном савету македонаца у успостављању доброг управљања на корист свих припадника македонске заједнице у Србији, рекао је нови председник Скупштине С.А.М.С.-а Симјановски Озрен.

Служба за информисање Фондације МС

 

Ličnosti: 
Custom Search