Spartak Vojput sezonu završio na četvrtom mestu

Ned, 04.06.2017 - 01:56 -- dejan.vukovic

Dinamo - Spartak Vojput 24:23 (13:8)

Hala "Strelište" u Pančevu. Sudije: Nenadić Branislav / Stefanović Darko. Gledalaca: oko 900. Isključenja: Dinamo 10 min, Spartak Vojput 18 min. Sedmerci: Dinamo 8/6, Spartak Vojput 3/1

Dinamo: Žujović 8, Radovanović M. 1, Bunjevčević 1, Radanović 2, Stojanović, Ivošević 2, Komlanov, Radulović, Distol 1, Terzić, Barudžić 3, Panić, Slavuljica, Radovanović N., Banduka 5, Šaponjić 1.

Spartak Vojput: Arđelan, Kosović, Stefanović 1, Đekić 3, Radović 5, Perović 2, Mikić, Potpara 3, Medić 2, Delibašić 1, Petrović, Županjac 2, Jelić 3, Petrović Ilija, Rakocija 1, Abadžić.

Spartak Vojput je ovogodišnju sezonu završio na četvrtoj poziciji, što je sigurno puno bolje od planiranog na samom početku. U poslednjoj utakmici poraženi su u Pančevu minimalnim rezultatom 24:23, zahvaljujući slabijoj igri u prvom poluvremenu kada je Dinamo uspeo da napravi osetniju razliku.

Loše su otvorili utakmicu rukometaši Spartak Vojputa. Dinamo je poveo sa 3:0 a prvi gol za subotičane postigao je Jelić u 5. minutu. U sledećem minutu Luka Radović sa svoje polovine pogađa praznu mrežu za 3:2. Ivošević povećava prednost domaćina na 4:2, a posle promašaja Potpare i Rakocija, Dinamo je uspeo da povede sa 6:2 golom Žujovića u 12. minutu. Sa dva gola Luke Radovića i nakon uspešne odbrane Petrovića subotičani su se primakli na 6:4, međutim vrlo brzo domaćini ponovo imaju 4 gola viška nakon novog pogotka večeras izuzetno raspoloženog Žujovića, 9:5.

Trener Slaviša Laković u 24. minutu morao je da zatraži i drugi tajm aut kako bi posavetovao svoje momke da zaigraju bolje pogotovo u fazi napada, gde su nedostajali golovi bekova. Golom Barudžića, Dinamo je imao velikih šest golova viška u 25. minutu, 12:6. Uzvratili su Jelić i Luka Radović te smanjili prednost domaćina na 12:8. Prvi deo završio se golom Radanovića sa sedam metara za 13:8.

U nastavku susreta puno bolja igra Spartak Vojputa. Delibašić lepim golom smanjuje na 13:9 da bi šest minuta kasnije serijom od 4:0, subotičani pogotkom Marka Perovića prišli na samo gol zaostatka, 15:14. Rukometaši Spartak Vojputa nisu uspeli i da prelome utakmicu, nakon što su se primakli na korak do izjednačenja Dinamo se ponovo odvojio sa dva gola Banduke za 18:15.

Finiš utakmice pripao je Spartak Vojputu. Nakon osmog gola Žujovića usledili su pogoci Potpare i Luke Radovića na asistenciju golmana Abadžića za 23:20. Radovanović Milomir sretno šalje loptu u mrežu za 24:20 u 55. minutu što se ispostavilo kao ključni trenutak. Nakon odličnih odbrana golmana Abadžića, Potpara a zatim Medić smanjuju na 24:22.

U poslednjem minutu istakli su se mladi igrači Spartak Vojputa. Tek što je ušao u igru golman Arđelan je zabeležio dve odlične uzastopne odbrane nakon kojih je lopta došla do Mikića koji upošljava Nikolu Stefanovića za konačnih 24:23.

Nakon utakmice proglašeni su najbolji pojedinci susreta. U redovima domaćina, najbolji je bio Žujović sa 8 postignutih golova dok se kod Spartak Vojputa najviše istakao golman Vladimir Abadžić.

Isti rivali će se ponovo sastati u polufinalu Kupa Srbije, koji je na programu za četiri dana u sredu 7. juna u Gornjem Milanovcu sa početkom od 18 časova. Očekuje se još jedan neizvestan susret ove dve ekipe koje su u ovoj sezoni odigrale četiri susreta od kojih su oba tima zabeležila po dve pobede. U drugom polufinalnom susretu sastaju se Crvena Zvezda i Sloga. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search