Rukometaši Spartak Vojputa otišli na završnicu Kupa Srbije

Sre, 07.06.2017 - 01:37 -- dejan.vukovic

Pred rukometašima Spartak Vojputa nalazi se možda i najbitnija utakmica sezone. Nakon što su prvenstvo završili na četvrtoj poziciji, ekipa se okrenula završnici Kupa Srbije gde će pokušati da se domognu trofeja. Do sada su dva puta igrali u finalu Kupa Srbije i svi u klubu se nadaju i trećem učešću u samoj završnici. Da bi došli do finala subotičani moraju savladati ekipu Dinama.

Do završnice Kupa Srbije ekipa Spartak Vojputa je stigla eliminacijom Vojvodine, novog prvaka države i sada sa velikim samopouzdanjem dočekuju polufinalni susret. Završnica Kupa odigraće se u Gornjem Milanovcu 7. i 8. juna. Spartak Vojput u sredu 7. juna od 18 časova igra protiv Dinama ekipe sa kojom su u ovoj sezoni odigrali četiri zvanična susreta u kojima su obe ekipe zabeležile po dve pobede.

Rukometaši su pred put delovali samouvereno, svesni da uz dobru igru ponovo mogu da se nađu u finalu Kupa Srbije. Golman Dušan Petrović ističe odlično poznaju ekipu Dinama - Odigrali smo pet utakmica u ovoj sezoni i sve su odlučene sa malim brojem golova i razlikom na gol ili dva. Obe ekipe igraju dobru odbranu i na tome grade svoju igru. Radi se polufinalnom susretu o utakmici koja traje 60 minuta i mi ćemo sigurno dati sve od sebe da pobedimo u tom susretu i da uđemo u finale. Imamo velikih motiva da se revanširamo ekipi Dinama za subotnji poraz u Pančevu a mislim i da smo našim igrama u ovoj sezoni zaslužili da se nađemo u finalu. Dobro smo radili cele sezone i to sada treba da pokažemo.

Bojan Županjac, jedan je od igrača koji je već igrao finale Kupa u ekipi Spartak Vojputa i to pre dve godine protiv Vojvodine. Sada sa puno većim motivom i ambicijama dočekuje završnicu najmasovnijeg takmičenja - Imamo dobar skor protiv Dinama, relativno lako smo ih dobili kući a u Pančevu smo ih namučili u oba susreta. Znamo sve njihova mane i vrline i mislim da spremno dočekujemo taj susret. Raduje me atmosfera u ekipi koja je dobra i svismo spremni da prućimosvoj doprinos za ulazak u finale.

Mladi standardni prvotimac Spartak Vojputa i juniorski reprezentativac, Vukašin Rakocija ističe veliku želju svih igrača za ulaskom u finale Kupa Srbije. - Očekujem pozitivan ishod u polufinalu, jel sada sledi ono za čega smo se pripremali cele godine a posebno poslednjih mesec dana. Duga sezona je iza nas, i svi imamo veliku želju da ovu sezonu krunišemo dobrim rezultatom.

Kao i do sada tekstualni prenos polufinalne utakmice moći ćete pratiti na našoj sportskoj stranici u sekciji iz minuta u minut.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search