Spartak Vojput poražen u finalu Kupa Srbije

Pet, 09.06.2017 - 13:20 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput – Crvena Zvezda 18:20 (10:11)

Finale Kupa Srbije, Sportska hala Breza u Gornjem Milanovcu. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Ivan Mošorisnki, Aleksandar Pandžić. Sedmerci: Spartak Vojput 2/0, Crvena Zvezda 6/4

Spartak Vojput: Kosović, Stefanović, Đekić 7, Radović 2, Perović, Mikić, Potpara 1, Medić, Delibašić 2, Petrović, Županjac 4, Jelić 1, Petrović I., Rakocija 1, Abadžić 1.

Crvena Zvezda: Šotić 2, Pavlović, Mošić 2, Đorović 4, Prodanović 1, Andrejević 1, Gačević, Ljubojević 5, Ljubenović, Šćepanović, Zlatanović, Matičić, Babić D. 3, Kljajić, Leovac, Babić A. 2

Rukometaši Spartak Vojputa nisu uspeli da osvoje Kup Srbije ni u svom trećem finalu u poslednjih šest godina. Najzaslužniji za pobedu Crvene Zvezde je golman beograđana Dejan Zlatanović koji je u finalnom susretu nanizao 21 odbranu.

Crvena Zvezda je povela golom Babića u prvom minutu susreta, nakon čega je Zlatanović odbranio šuteve Medića i Županjca sa sedam metara i već tada pokazao da će biti velika prepreka subotoičanima z akonačan trijumf. Spartak Vojput je u 5. Minutu poravnao preko Županjca a već u sledećem napadu isti igrča j emogao da dovode svoj tim u vodsrtvo, međutim odličnom intervencijom Zlatanović spasava svoju mrežu.

Šotić dovodi crveno-bele u vodstvo od 3:2 da bi Đekić odličnim šutem po zemlji poravnao rezultat. Do prvog vodstva subotičani su došli golom golmana Abadžića koji je sa svog gola pogodio praznu mrežu protivnika. Golom Delibašića subotičani su stigli na dva gola viška, 6:4 kao i par minuta kasnije kada je Županjac pogodio za 8:6. Pravo je čudo kako se u tim momentima Spartak Vojput nije još više rezultatski odlepio. Idealne prilike propustilo je par igrača koji su istakli golmana Zlatanovića. Nakon pet minuta bez gola Mošić smanjuje a Ljubojević poravnava na 8:8 u 23. minutu.

U poslednji minut prvog poluvremena ekipe su ušle sa rezultatom 10:10, da bi Mošić doneo prednost Crvenoj Zvezdi od 11:10. U poslednjim trenucima mladi Nikola Stefanović postiže gol za Spartak Vojput, nažalost lopta u mrežu ulazi nakon zvuka sirene te se na odmor otišlo sa minimalnom prednosti crveno-belih.

Drugo poluvreme je počelo golom Županjca za 11:11. Nakon toga subotičani punih 13 minuta nisu uspeli da savladaju golmana Zlatanovića što je i prelomilo utakmicu. Crvena Zvezda je za to vreme stigla do prednosti od tri gola, 14:11. Subotičani su prišli na gol zaostatka 14:13, međutim Ćorović i Ljubojević povećavaju na plus tri u 46. minutu. Nakon akcije Radovića i Rakocije koja je završena cepelinom subotičani su prišli na 15:17, a nadu za eventualni preokret dao je Đekić koji je tri minuta pre kraja sa svoje polovine pogodio praznu mrežu za 17:18. Aleksandar Babić svojim drugim golom dovodi Zvezdu u prednost od 19:17, da bi se meč završio rezultatom 20:18 u korist beograđana.

I pored neuspeha u finalu Kupa Srbije, ekipa Spartak Vojputa može da se pohvali odličnom sezonom koja je iza njih. Uprkos podmlađenoj ekipi subotičani su sezonu završili na četvrtoj poziciji i plasirali se u finale Kupa Srbije.

Sezona za pohvalu!

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search