Radovi na Letnjoj pozornici na Paliću

Pon, 12.06.2017 - 16:47 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

U Velikom parku na Paliću, izvode se radovi na adaptaciji dela Letnje pozornice, koji obuhvataju popločanje platoa na ulazu na Letnju pozornicu i stepenica, kao i rekonstrukciju gledališta, odnosno klupa. U okviru projekta delimično će se obnoviti i prostorije za garderobu i pomoćne prostorije iza same pozornice.

Direktor preduzeća „Park Palić” d.o.o., Nebojša Daraboš, kaže da su finansijska sredstva za adaptaciju dela Letnje pozornice obezbeđena putem konkursa raspisanog od strane Ministarstva trgovine, telekomunikacija i turizma, na koji je „Park Palić” konkurisalo sa projektom vezanim za adaptaciju i rekonstrukciji Letnje pozornice.

–Za realizaciju našeg projekta dobili smo finansijska sredstva u visini od deset miliona dinara. Trenutno se izvode radovi na popločanju platoa na ulazu na Letnju pozornicu behaton kockama. Ulazna stepeništa obložili smo klinker pločicama, sa kojima ćemo popločati i vertikalne prolaze između klupa u gledalištu, a zamenićemo, takođe, i kompletnu drvenariju na klupama. Radovi će se izvoditi i iza Letnje pozornice, gde ćemo adaptirati dve prostorije i jedan toalet, a u okviru projekta ofarbaće se i oko 200 metara ograde, sa leve strane Letnje pozornice – rekao je Nebojša Daraboš.

Radovi na adaptaciji dela Letnje pozornice izvode se u skladu sa uslovima koje je izdao Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica, što obuhvata i materijal koji se koristi, i izvođenje određenih radova.

Nakon sprovedene javne nabake i izbora najpovoljnijeg ponuđača, posao je poveren preduzeću „Ekspres-servis”, iz Subotice. Rok za završetak radova je 30 dana.

Letnja pozornica je izgrađena 1950. godine po projektima inženjera Baltazara Dulića, koji je pronašao najakustičniju lokaciju u srcu Velikog parka za ovu pozornicu, izrađenu od neobrađenog prirodnog rumenog kamena iz Rakovca, sa Fruške Gore.

Letnja pozornica svečano je otvorena operom „Prodana nevesta“, 30. juna 1950. godine. Godinu dana kasnije, na ulazu je postavljena skulptura boginje Talije, zaštitnice i muze pozornišne umetnosti.

Ličnosti: 

Više o ovoj temi...

Градоначелник Стеван Бакић, градски менаџер Загорка Панић и директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Огњен Голубовић, обишли су данас завршне радове на изградњи коловоза у Јасеновачкој улици на Палићу. Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио како је за изградњу коловоза у овој улици, у дужини од 230 метара и ширине три метра, из градског буџета издвојено 11 милиона динара, да је у марту асфалтирана и оближња Цветна улица и да је реализовано све што је раније најављено у вези путне инфраструктуре. 

 „До краја овог месеца биће завршени радови и на рехабилитацији и проширењу коловоза у улици Пролетерских бригада, у Месној заједници ’Зорка’. Нисмо...

detaljnije
Post date: Uto, 14.06.2022 - 11:29

Svjesni smo činjenice kako je naša odgovornost ovoga trenutka dvostruka jer vodimo rat na dva fronta: s jedne strane štitimo zdravlje i živote građana, a s druge čuvamo ekonomiju i osiguravamo radna mjesta našim sugrađanima. Vođeni takvim pristupom, a uz sve propisane mjere zaštite, nismo stajali s radom na najvećim projektima koje smo počeli. I u otežanim uvjetima teku radovi na Kazalištu, na rekonstrukciji „zelene fontane“ i na izgradnji spa centra - rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, koji je danas, s Nebojšom Darabošom, direktorom „Park Palića“ d.o.o. i Danilom Bojovićem, vlasnikom poduzeća „Gemmax gradnja“ iz Novog Sada, obišao radove na izgradnji spa centra s aqua parkom...

detaljnije
Post date: Uto, 28.04.2020 - 19:38

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban postavili su danas kamen temeljac za izgradnju akva parka i spa centra na Paliću. U realizaciju ovog projekta, koji zejednički finansiraju Vlada Republike Srbije, Pokrajinska vlada i grad Subotica, ukupno će biti uloženo milijardu i 59 miliona dinara, odnosno više od devet miliona evra. Vrednost investicije u prvoj fazi je 330 miliona dinara.  

Početak izgradnje spa centra sa akva parkom na Paliću predstavlja veliki korak ka vraćanju Palića na turističku mapu Srbije i regiona, rekao je, tim povodom, gradonačelnik Laban.

Ponosan sam, istakao je, što...

detaljnije
Post date: Sub, 15.12.2018 - 16:45

Glavno šetalište od simbola Palića do Velike terasa posle dugog perioda doživet će uskoro svoje novo izdanje.

Takođe pešačka staza od ulaza levo ka Maloj gostioni doživljava proširenje i popločavanje kao i sve ostale staze u parku koje su urađene ranije.

U prilogu nekoliko ilustracija kako se radi na popločavanju nekadašanje asflatne staze koja je odradila svoj vek trajanja.

Post date: Pon, 20.11.2017 - 20:36

Prvi deo radova na potisnoj kanalizaciji na Novosadskom putu na Paliću. Više o tome u video prilozima od Aleksandra Kiša.

Post date: Pon, 11.07.2011 - 12:30
Custom Search