Hokejaši Spartaka prvaci Srbije i do 14 godina

Pon, 19.06.2017 - 19:25 -- dejan.vukovic

Nakon velikog uspeha hokejaša Spartaka selekcije do 12 godina koji su postali prvaci Srbije u InLine hokeju (hokej na rolerima) proteklog vikenda su i njihovi stariji drugovi do 14 godina takođe su postali Prvaci Srbije i potvrdili dominaciju HK Spartak u inline hokeju u Srbiji. 

Po završetku sezone takmičenja na ledu, nadovezalo se i nadmetanje u inline hokeju. Selekcija U14 HK Spartak je odličnom igrom nadvisila sve protivnike na turniru, i sa maksimalnim učinkom od 4 pobede iz 4 utakmice, zasluženo osvojila 1.mesto.

Rezultati:

  • HK SPARTAK - HK VUKOVI (SARAJEVO) 5:0
  • HK SPARTAK - HK VOJVODINA 9:1
  • HK SPARTAK - HK PARTIZAN/NS STARS 3:0
  • HK SPARTAK - RKU BELI ORLOVI 5:2

Sastav HK Spartak: Sabo Rac Albert, Vučić Aleksa, Sekulić Elena, Sabo Rac Maksim, Antonijević Aleksandar, Vaštag Ivett, Feher Balint, Pećerić Petar, Kostić Luka, Feher Čongor, Šandor David i Stantić Dario. Trener: Brestovac Uroš.

Istovremeno treba istaći i 5 veoma talentovanih igrača iz HK Spartak (Pećerić Slaven, Đukanović Luka, Kuntić David, Vučinić Vasilije i Rajković Martin), iz selekcije U12, koji su za ovaj turnir bili "pozajmljeni" beogradskoj ekipi RKU Beli orlovi, i koja je predstavljala na neki način "reprezentaciju U12", a koji su svojim talentom i znanjem zaslužili da se oprobaju u takmičenju i sa starijom generacijom.

Mladi subotičani su bili nosioci igre u selekciji Beli orlovi koji su na kraju turnira zasluženo osvojili 3. mesto sa skorom od 2 pobede i 2 poraza. Na kraju su proglašeni i najbolji pojedinci, iz ekipe HK Spartak taj epitet su poneli, Pećerić Petar - MVP ekipe, Antonijević Aleksandar - najbolji strelac turnira i Vučinić Vasilije - najbolji bek turnira

Ukupno 17 dečaka i devojčica iz HK Spartak je učestvovalo na ovom turniru, što je najmasovnije od svih klubova sa ovog prvenstva. Još jednom su se nametnuli kao izuzetno talentovana generacija koja zaslužuje dalji stručni rad i usavršavanje u klubu. Sa najavljenom poboljšanom infrastrukturom, pokrivanjem klizališta ovi mladi sportisti će imati uslove da izrastu u odlične igrače i u seniorskoj konkureniji. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search