Najavljen rvački turnir Refik Memišević - Brale

Sre, 21.06.2017 - 18:18 -- dejan.vukovic

Subotica će predstojećeg vikenda biti domaćin memorijalnog rvačkog turnira za kadete "Refik Memišević - Brale". Ovaj tradicionalan turnir koji se ove godine organizuje po dvanaesti put i okuplja najbolje rvače u evropi u kadetskoj konkurenciji.  Očekuje se dolazak preko 150 takmičara iz 14 zemalja Evrope. 

Turnir se održava dva dana u Hali sportova. Pet kategorija se takmiči u subotu 24. juna a drugih pet kategorija u nedelju 25. juna. Svečano otvaranje je u subotu 24. juna u 16:30, nakon čega će biti finalne borbe u pet težinskih kategorija. Finalne borbe u nedelju se očekuju od 15 časova. 

Turnir je najavio Davor Štefanek, najbolji rvač Srbije i predsednik rvačkog kluba Spartak - Ovo je tradicionalni turnir koji je nastao pošto smo izgubili smo jednog velikog šampiona. Ovo je namanje što možemo da uradimo za Refika Memiševića, čoveka koji je doneo velikih radosti za rvački klub Spartak. Ovo je jedan od najjačih kadetskih turnira u Evropi. Očekujemo dolazak između 150 i 200 takmičara iz 14 zemalja. Nakon turnira organizujemo rvački kamp za ove kadete, gde će pored dvadeset rvača iz Srbije učestvovati još oko 50 rvača iz Evrope. Iznenadila nas je malo masovnost nekih reprezentacija, ali pošto se bliži Evropsko prvenstvo ovo im je odlična provera forme.  Pre par godina ovde je rvao jedan Vlasov Roman, koji je sada dvostruki Olimpijski šampion, što je još jedan podatak da na ovom turniru stasaju šampioni. 

Legendarni trener Sreten Damnjanović nadovezao se na Davora - Refik je jedan od tri šampiona Sveta koji je Spartak imao. Ostavio je veliki trag u sportu u velikoj Jugoslaviji. Nakon njegove smrti klub je počeo da organizuje turnir njemu u čast da se prisećamo velikog rvača i čoveka. Turnir je prerastao u jedan od najboljih u Evropi u kadetskoj konkurenciji i održava se u najboljem trenutku, mesec dana pred Evropsko prvenstvo gde selektori reprezentacija proveravaju formu svojih takmičara. 

Reprezentaciju Srbije sačinjavaće dvadesetak rvača među kojima će biti i Kristijan Tači član rvačkog kluba Spartak. Konkurencija je izuzetno jaka pogotovo što reprezentacija Rusije dolazi u punom sastavu, međutim od kadeta Srbije se očekuje tri do četiri medalje na ovom turniru.  

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search