Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Najavljen veliki međunarodni dečiji fudbalski turnir

Čet, 29.06.2017 - 17:21 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Subotica će krajem avgusta biti domaćin velikog međunarodnog fudbalskog turnira "Trofej Subotice" za decu od 7 do 12 godina koji se održava u organizaciji FK Spartak Ždrepčeva krv i agencije Inter Sport. Turnir će se održati na Gradskom stadionu od 25. do 27. avgusta na kojem orgnaizatori očekuju dolazak preko 100 ekipa.  

Ispred FK Spartak turnir je najavio potpredsednik kluba, Goran Drača - Uz pomoć naših prijatelja iz Novog Sada organizovaćemo međunarodni turnir za mlađe kategorije. Planiramo da dovedemo od 100 do 120 ekipa što bi sa njihovim pratiocima i trenerima bili nekoliko hiljada ljudi u Subotici. Fudbalski klub Spartak je od svog plasmana u Superligu aktivno radi sa mlađim kategorijama i pokušava od te dece koja se bave fudbalom da napravimo zrele, ozbiljne i odgovorne ljude a ne samo dobre sportiste. Ovo je prvi turnir za koji planiramo da postane tradicionalni, planiramo da se održava svake godine i planiramo da ga širimo. Subotica ima tu sreću zbog svog geografskog položaja te je ekipama iz inostranstva vrlo jednostavno i lako da dođu. 

Više o samom turniru rekao je Milan Čabrić, osnivač i vlasnik menadžerske sportske agencije koja se bavi ovakvim manifestacijama. - Za mene je veliko zadovoljstvo što ću sarađivati sa FK Spartak i sa ljudim akoji ga vode. FK Spartak sa svojim kapacitetima ima odlične uslove da napravi jednu sportsku manifestaciju najvišeg standarda z adecu od 7 do 12 godina. Svedoci smo da širom Evrope ima jakih turnira za decu pionirskog i kadetskog uzrasta, ali nedostaju turniri za decu od 7 do 12 godina. Ovakve i slične turnire smo već organizovali sa velikim uspehom i na njima je uspešno nastupio FK Spartak, tako da određeno iskustvo imamo, međutim svaka nova manifestacija je nova priča za sebe i maksimalno ćemo se potruditi da takmičenje bude na najvišem mogućem standardu. Treba istaći međunarodni karakter ovog turnira, blzu je hrvatska, Mašarska, Rumunija dakle sa tih prostora i očekujemo najviše ekipa. Nije daleko ni Austrija a postoji interesovanje i u Belorusiji odakle se već prijavila jedna ekipa. OPčekujemo i naše najveće klubove poput Vojvodina, Crvene Zvezde, Partizana, Čukaričkog, Rada, ... koji su poznati po radu u omladinskoj školi. Manifestacija nosi u sebi i naziv festival što znači da će biti dosta i kulturno zabavnog karaktera za sve učesnike. U toku tri dan anapraviće se bogat sadržaj kako bi deca pored fudbala mogli i da obiđu znamenitosti Subotice i Palića. Napravićemo otvaranje u centru grada uz dens dečije grupe i uz vatromet što nije uobičajeno za svakidašnje turnire. 

Značaj turnira za omladinsku školu FK Spartak predstavio je Ivica Francišković, koordinator čkole fudbala - Značaj ovog turnira je da predstavimo decu iz nbašpeg pogona. Rezultat nam nije u prvom planu već je prvenstveni cilj uspostavljanje komunikacije sa klubovima iz okruženja. Želimo da se deca i roditelji lepo osećaju i da predstavimo klub, Grad, pokrajinu i državu u lepom svetlu kako se to i očekuje od jednog kluba kao što je Spartak. Pozivi su poslati ekipama i već mnogi su se odazvali. Mislim da nećemo moći da primimo sve ekipe zbog ograničenog broja terena, pa ćemo gledati da ih primimo iz raznih regiona.  

 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Prethodnog vikenda tri selekcije hokej kluba Spartak imale su svoje nastupe na turnirima u Mađarskoj i u Srbiji.

Selekcija U8 je nastupala takoređi sa dva sastava, u nedelju 29. oktobra imali su svoje turnire i u Novom Sadu (Srbija) u sklopu Erste bank - Liga budućih šampiona i u Kiškorošu (Mađarska) u sklopu Prvensta Mađarske. Na oba turnira ekipe su odigrale po 4-5 utakmica, koje u ovoj fazi sezone služe da se ta deca navikavaju na svoje pozicije u igri i da uče pravila igre. Na ova dva turnira se nastupili: Poljaković Filip, Lučić Novak, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Sabo Rac Emil, Marton Erik, Rajković Marjan, Boršoš Augustin, Gladić Ramona, Kovač Nina, Nađ Strahinja, Ponjavić Andrija, Bjelan Mitja, Krstin Ognjen, Mandić Antonija, Milanko Danilo, Lukić...

detaljnije
Post date: Pon, 30.10.2017 - 23:38

Na terenima FK Solid završen je ovogodišnji Međunarodni Arena Kup koji je okupio skoro 60 fudbalskih ekipa u pet starosnih kategorija (od 2006 do 2010g)

U nedelju 17. septembra takmičile su se ekipe u dve starosne grupe: 2007 i 2009 godište. Nažalost kiša je na kraju malo omela samo takmičenje ali su organizatori našli način da uspešno okončaju turnir. 

U kategoriji 2007 godišta prijavio se najveći broj ekipa koji su bili podeljeni u tri grupe. U četvrtfinalinim okršajima postignuti su sledeći rezultati:

  • Spektar - Bačka 6:2
  • Arena - Subotica 2:1
  • One Team - Szeged 3:0
  • Olimpik - Spartak 2:1

Usledila je jaka kiša pa su se svi treneri složili da se nastavak turnira maksimalno ubrza, te su utakmice za plasman odlučene penalima...

detaljnije
Post date: Ned, 17.09.2017 - 20:11

Plivači Spartak Prozivke su na Međunarodnom plivačkom mitingu koji je održan u subotu 22. jula u Senti u organizaciji plivačkog kluba „Senta“ osvojili čak 26 medalja od kojih 12 zlatnih.

Miting je okupio 210 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije i Makedonije a plivači su se takmičili u 7 uzrasnih kategorija. Plivači „Spartak-Prozivke“ učestvovali su sa 14 dečaka i 10 devojčica i osvojili ukupno 26 medalja (10 zlatnih, 12 srebrnih, 4 bronzane), što je ubedljivo najviše osvojenih od svih klubova koji su učestvovali. Uprkos velikom broju osvojenih medalja izostala im je pobeda u ekipnom plasmanu jer se u  ekipnoj konkurenciji broje samo zlatne medalje a plivači iz Szekszarda (Mađarska) osvojili 13 najsjajnijih odličja a ukupno 17 što je za devet manje od Spartak...

detaljnije
Post date: Sub, 22.07.2017 - 23:27

Mladi hokejaši Spartaka uzrast do 12 godina, novi su prvaci Srbije u inlajn hokeju (hokej na rolerima)

Od ove sezone, po prvi put je pokrenuto Prvenstvo Srbije u ovom sportu za selekciju do 12 godina (do sada je prvenstvo organizovano samo za seniore), u organizaciji SHLS (Savez hokeja na ledu Srbije). Na Prvenstvu je učestvovalo 5 ekipa: Beli orlovi i Partizan iz Beograda, Vojvodina i NS Stars iz Novog Sada i Spartak iz Subotice.  Takmičenje se odvijalo po sistemu turnira, ukupno 3 turnira, na kojima se uvek igralo svako sa svakim, dok su se svi rezultati ukupno sabirali za konačan plasman.

U nedelju 04. juna odigran je poslednji ovogodišnji turnir ponovo u Beogradu u hali "Crna rupa", pošto samo tamo postoji specijalna podloga za odigravanje Prvenstva. Rezultati HK...

detaljnije
Post date: Uto, 06.06.2017 - 20:05

Mladi rukometaši Subotice osvojili su turnir koji je organizovan u Veszpremu (Mađarska). Međunarodni turnir za igrače do deset godina trajao je dva dana 13. i 14. maj uz učešće 5 ekipa. 

U poslednjih par godina uspešna je saradnja grada Subotice sa RK Veszprem jednom od najboljih rukometnih ekipa Evrope, ovogodišnji učesnici završnog turnira Lige Šampiona. Mlađe selekcije subotičkih rukometnih klubova i Veszprema sve češće se druže i igraju a ve u cilja sticanja rukometnog znanja. Na poziv akademije RK Veszprem iz Subotice su na turnir otišle dve ekipe, RK Unit i RK Subotica koji su sa velikim uspehom predstavljali grad. 

Iskoristili su mladi rukometaši priliku da obiđu Veszprem Arenu u kojoj svoje utakmice igra jedna od najboljih ekipa Evrope. Rukometaše je obišao i...

detaljnije
Post date: Uto, 16.05.2017 - 17:37