Dodela diploma članovima Sportskog Saveza Subotice

Pet, 30.06.2017 - 18:35 -- dejan.vukovic

Polaznicima kursa za operativne trenere danas su u prostorijama Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera iz Subotice svečano dodeljene diplome o uspešno završenom kursu.  

Diplome je uručila dr Nadežda Rodić, direktor Visoke škole strukovnih studija koja je istakla značaj teorijskog usavršavanja sportista i trenera. Goran Marinković, sekretar Sportskog saveza grada Subotice koji je istakao odličnu saradnju sa Visokom školom strukovnih studija. 

- Poznato je da je na snagu stupio novi Zakon o sportu koji je uneo dosta novina u radu sportskih klubova. Jedan od važnih segmenata tog zakona je i školovanje stručnih kadrova po kome samo obučeni treneri mogu da se bave svojim poslom. Prepoznajući problematiku napravili smo saradnju sa Visokom školom strukovnih studija za trenere i članicama Sportskog Saveza Subotice omogućili znatne pogodnosti za školovanje. Drago nam je da se već u prvom ciklusu prijavilo dvadesetak trenera koji su želeli da se školuju i danas su neki od njih već primili svoje diplome. Nastavićemo saradnju sa našim partnerima i pored školovanja za „operativnog trenera“ pokušaćemo da stvorimo bolje uslove za naše članove i za zvanje trenera u sportu, ali i za druge vidove stručnog usavršavanja. Ovo je samo jedan od pomoći koji smo realizovali za naše članove, u narednom periodu pripremamo nove pogodnosti i pomoći klubovima koji su članovi Sportskog saveza grada Subotice.- istakao je Goran Marinković 

Subotičani koji žele da budu sportski treneri imaju odličnu mogućnost i priliku da školovaje urade u svom gradu. Uspostavljenjem saradnje Visoke škole strukovnih studija iz Subotice sa fakultetima sporta fizičkog vaspitanja omogućuje polaznicima da se nakon završenog trogodišnjeg školovanja u Subotici prebace na četvrtu godinu fakulteta i time steknu zvanje profesora fizičkog vaspitanja. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search