Loco & Jam, Eric Sneo, Ilija Đoković i još 14 izvođača na 15. Summer3p festivalu

Ned, 02.07.2017 - 21:58 -- darko.kovacevic

Proslava 15. rođendana Summer3p festivala, koji će se održati se od 20. do 23. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić, biće spektakularna i odigraće se uz verovatno najatraktiviniji muzički program do sad.

Na Moon Stageu nastupiće 17 izvođača, između ostalih, superstar duo iz Severne Irske – Loco & Jam, zatim popularni nemački DJ Eric Sneo, domaća zvezda Ilija Đoković, dok nam sa Malte dolazi Daniel Blade.

Prvog festivalskog dana proslava jubileja kreće selekcijom odličnih regionalnih i subotičkih DJ-eva: nastupiće Andrologic, DJ iz Zadra sa zavidnim iskustvom na sceni čiji emotivni tech-house i deep house nastupi osnažuju duh i ubijaju monotoniju. Tu je zatim još jedan istaknuti predstavnik regionalne plesne scene - Hibrid (BiH), inače vlasnik singlova "Baseskijina samoća" i "Samo sanjar" u kojima uspešno spaja lokalnu poeziju sa elektronskom muzikom. Ove godine je objavio album “Izgubljeni” koji je ušao u Top 10 Beatportove deep house liste. Pored njih nastupiće poznati subotički DJ-duo Kibz & Dfndr, kao i Needle. Čuveni nemački DJ Eric Sneo je više od 20 godina na svetskoj sceni, iza sebe ima 5 albuma i veliki broj uspešnih singlova, neki od najpoznatijih su “Ciao Bella” i “Tube Tech - The End”. Još 2002 je osnovao izdavačke kuće Masters Of Disaster i Beatdisaster, koje su objavile neka veoma uticajna izdanja plesne muzike, izvođača kao što su Gayle San, The Advent, Chris Liebing, Hertz, Rush, i drugi... Njegov tehno izraz je autentičan, a atraktivni nastupi često uključuju širok raspon akustičnih i elektronskih instrumenata koje sam svira, kao što su: E-Drums, E-accordion, perkusije, didžeridu, harmonika...

Pored Erica, drugog festivalskog dana nastupiće trenutno jedan od najtraženijih domaćih DJ-eva - Ilija Đoković. Poznat je po svojim energičnim setovima, melodičnog i euforičnog techna i odličnoj komunikaciji sa publikom. Počeo je da se bavi muzikom 2010. godine i veoma brzo se istakao na domaćoj sceni. Publika ga smatra pravim osveženjem i jednim od najperspektivnijih DJ-eva i producenta kod nas, što potvrđuje i njegova najavljena saradnja sa etiketom Monike Kruse “Terminal M” za koju je Ilija nedavno potpisao. Etikete “Phobiq”, “Driving Forces”, “Funk’n’Deep” su takođe prepoznale Ilijin talenat, a njegove trake su naišle na odlične reakcije publike, ali i velikana kao što su Adam Beyer, UMEK, Hernan Cattaneo, Sam Paganini, Cristian Varela, Mark Knight i mnogi drugi. Delio je pult sa najistaknutijim imenima svetske scene elektronske muzike poput Monike Kruse, Kollektiv Turmstrasse, Matadora, The Martinez Brothers, Dubfire, Hito i mnogim drugim. Iste večeri nastupiće i istaknuti mađarski DJ Robin Futaki, kao i Hansol, vojvođanski DJ sa internacionalnom karijerom. Tehno zvezde iz Severne Irske, duo Loco & Jam, nastupiće u subotu 22. juna, trećeg festivalskog dana. Njihov silovit uspon od 2007. godine pratio je veliki broj hitova na Beatport tehno listi, uključujući globalni hit – remix singla “Flash” Green Velveta prošle godine. Kao producenti imaju masivnu podršku gotovo svih poznatih DJ-eva koji u svojim setovima vrte njihove trake, izdvojićemo samo neke: Adam Beyer, Technasia, Sharam, Pan-Pot, Carl Cox, Carl Craig, Green Velvet, Solomon, Hot Sine 82 i mnogu drugi sa A liste DJ-eva. Na konstatnoj su turneji puštajući, kako to oni vole da zovu - stadionski tehno. Iste večeri nas oćekuje i nastup jednog od najpoznatijih DJ-eva sa Malte – Daniela Bladea, uz lokalnu podršku: Ascaloon b2b Kohajda i Chrono. Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju, 23. jula, nastupiće dva odlična domaća DJ-a: Andy Dee i Poison Charlie. Njihovi setovi biće prilagođeni svim generacijama, s obzirom da je 23. jul „Porodični dan“ na Summer3p festivalu.

Za vizuelni deo žurke svake večeri i ove godine biće zadužena VJ ekipa Kids on Truth.

Uskoro možete očekivati festivalsku satnicu.

Pretprodaja ulaznica kreće od 3. jula, a iste se mogu se kupiti u Subotici u Klein House-u (Štrosmajerova 9, od 9 do 23h) po sledećim cenama:

  • Prvih 15 ulaznica – 799 dinara
  • Sledećih 15 ulaznica – 899 dinara
  • Redovna pretprodaja – 999 dinara

Pored odličnog muzičkog programa, festival i ove godine nudi raznovrsne prateće programe sa posebnim akcentom na kreativnim sadržajima za najmlađe, uz Porodični dan, segment programa koji je prošle godine debitovao na festivalu uz veoma veliko interesovanje publike.

Posetioci festivala moći će svoju kreativnost i aktivizam da ispolje učešćem u nekoj od kampanja, zatim radionica ili sportskim aktivnostima: joga, aerobik i fitnes, odbojka, speedminton...

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

Summer3p online:

Custom Search