Plivači Spartak Prozivke odlični na Prvenstvu Srbije na otvorenim vodama

Sre, 05.07.2017 - 22:40 -- dejan.vukovic

Takmičari plivačkog kluba Spartak Prozivka učestvovali su na otvorenom prvenstvu Srbije na otvorenim vodama koje je proteklog vikenda održano u Bačkoj Topoli na jezeru Zobnatica u organizaciji Saveza za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije.

Na dužini od 3km bio je prijavljen 51 takmičar, na 5km se prijavilo 22 takmičara dok se na najdužoj trci od 10km prijavilo 12 takmičara. Takmičnje je bilo održano za sve kategorije. Plivački klub Spartak Prozivku su predstavljali Fermanović Borislav, Čajkaš Petra i Fermanović Bojana koji su postigli veoma zapažene rezultate.

Fermanović Borislav je u trci na 3km osvojio prvo mesto u kategoriji mlađih juniora i drugo mesto u apsolutnoj kategoriji. U disciplini 5 km trku je završio drugi u svojoj kategoriji i treći u apsolutnoj konkurenciji. Na najdužoj trci od 10 km bio je najbolji u svojoj kategoriji a treći u apsolutnoj konklurenciji. Čajkaš Petra je u disciplini 3 km stigla prva na cilj u kategoriji kadeta i takođe je biloa prva u apsolutnoj kategoriji. Petra je proglašena i za najuspešniju takmičarku prvenstva. Treća takmičarka Spartak Prozivke, Fermanović Bojana je istu disciplinu od 3 km u kategoriji pionira bil anajbolja i osvojila prvo mesto.  

Autor teksta: 
Custom Search