Prva poseta novog predsednika Bunjevačke matice BNS-u

Čet, 06.07.2017 - 13:30 -- vanja.vidakovic

Predsednica Bunjevačkog nacionalnog saveta dr Suzana Kujundžić Ostojić i predsednik Izvršnog odbora BNS gospodin Mirko Bajić su ugostili novog predsednika Bunjevačke matice gospodina Veljka Vojnića 5. jula u svojim prostorijama gde se razgovaralo i važnim pitanjima vezanim za rada Bunjevačke matice kao i o daljoj saradnji ove bunjevačke institucije kroz okvir rada Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

  • Ovo je prva protokolrana poseta novog predsednika Bunjevačke matice i veliko mi zadovoljstvo i čast što mogu razgovarati sa nekim ko vodi jednu od naši najvažniji i najstariji bunjevački udruženja. U ranijem periodu bilo je različiti pogleda ali ja verujem da smo se danas  dogovorili oko novi pravaca saradnje koji treba da doprinesu prije svega boljitku naše bunjevačke nacionalne zajednice i njenom napredovanju i što boljoj saradnji radi postizanja budućih ciljeva. Radujem se jednom novom početku i uspehu u daljem radu – istakla je predsednica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić

Novi predsednik Bunjevačke matice je takođe istako šta će biti važno u daljoj saradnji sa institucije na čijem se čelu nalazi u odnosu na Bunjevački nacionalni savet.

  • Bunjevačkoj matici i meni ko novom predsedniku važno je da smo se našli na ovom sastanku i da smo se dogovorili oko pravaca saradnje na dobrobit bunjevačke nacionalne zajednice a prije svega Bunjevačkom nacionalnom savetu  i njegove uloge u zajednici, ali i potvrđivanje uloge i daljeg napredovanja u radu Bunjevačke matice – istako je predsednik Bunjevačke matice Veljko Vojnić

Predsednik Izvršnog odbora BNS Mirko Bajić je tako istako značaj oko nove buduće saradnje Bunjevačke matice sa Bunjevačkim nacionalnim savetom.

  • Nije tajna da odnosi sa Bunjevačkim nacionalnim savetom i Bunjevačkom maticom nisu bili sjajni u nekom proteklom periodu. To se oslikavalo kroz nerazumevanje uloga u radu Bunjevačke matice u odnosu na Bunjevački nacionalni savet. Bunjevačka matica ima daleko širi okvir programskog delovanja i od izuzetnog je značaja za razvoj bunjevačka nacionalne zajednice, gde se podrazumeva rad na naučno-istraživačkom razvoju. Veoma se radujem što smo ušli u jedan dalji proces  a to je proces razvoja i međusobne saradnje i ostvarivanja budući zajednički ciljeva – istakao je predsednik Izvršnog odbora BNS Mirko Bajić.
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search