Zavičajni Kup Republike Srpske u Subotici

Ned, 09.07.2017 - 23:17 -- dejan.vukovic

Regionalno takmičenje zavičajnog Kupa republike Srpske u fudbalu u Srbiji održano je u multipleks Areni uz učešće 13 ekipa u seniorskoj i u konkurenciji veterana. Među seniorima trijumfovala je ekipa Proneks dok je među veteranima najbolja bila ekipa Multipleks Arena.   

Zavičajni Kup Republike Srpske u fudbalu u Srbiji održava se drugi put. Učestvuju četiri regionalna centra: Beograd, Novi Sad, Zrenjanin i Subotica. Nakon kvalifikacionih turnira po regionalnim centrima, četvrtfinalni i polufinalni mečevi igraju se krajem avgusta i početkom septembra i to za seniore u Beogradu a za veterane u Zrenjaninu. Finalni turnir održava se u Subotici, 14.09.2017. godine. 

U Subotici u kategoriji veterana trijumfovala je ekipa Multipleks Arena koja je u finalu savladala Euro Menjasčnicu sa 5:0. Treće mesto pripalo je Zavičajnom udruženju Sloga. U seniorskoj konkurenciji viđeno je veoma uzbudljivo finale. Ekipa Proneksa savladala je Semberiju - Majevica (Stil - B) sa 5:3. Pobednik je odlučen u poslednjih dva minuta kada su postigli dva gola i time osigurali pobedu i učešće u četvrtfinalu.  

Po završetku turnira pehare za najbolje podelio je Zoran Milidrag, nekadašnji igrač Čelika iz Zenice i subotičkog Spartaka. Ekipe su nakon napornog celodnevnog takmičenja nastavile druženje uz zajedničku večeru i muziku. 

Osnovni cilj "ZAVIČAJNOG KUPA REPUBLIKE SRPSKE", jeste jačanje veza i prijateljstva i upoznavanje mladih iz Republike Srpske koji žive i rade u Srbiji. Pravo prijavljivanja i učešća na "ZAVIČAJNOM KUPU REPUBLIKE SRPSKE" imaju sva zavičajna udruženja sa prostora Republike Srpske koja su registrovana u Srbiji, pojedinci i grupe koji žive ili rade u Srbiji i vode poreklo sa prostora Republike Srpske i BiH, kako bi zavičajni kup ispunio cilj i karakter takmičenja.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search