Ministar Rasim Ljajić obišao rekonstruisane objekte na Paliću

Sre, 12.07.2017 - 20:35 -- nikola.tumbas
Nebojša Daraboš i Rasim Ljajić izjave za medije
Nebojša Daraboš i Rasim Ljajić izjave za medije

Ministar Rasim Ljajić, u pratnji Nenada Ivaniševića i direktora Park Palića, Nebojše Daraboša, obišao je rekonstruisane objekte na Paliću i izrazio zadovoljstvo obavljenim radovima i pokazao želju da se stvari vezane za povećanje turističke ponude na jezeru još više poboljšaju.

U prilogu Izjave za medije...

https://www.youtube.com/watch?v=cI6ENPOl54s

U nastavku više o ovome.

***

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, i direktor preduzeća „Park Palić“ d.o.o. Nebojša Daraboš obišli su danas, na Paliću, Letnju pozornicu i Termalni bazen na kojima je, zahvaljujući sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, nedavno izvedena delimična rekonstrukcija i adaptacija.

Grad Subotica i Palić su, prema Strategiji razvoja turizma, među 18 prioritetnih turističkih destinacija, rekao je ministar Ljajić, i dodao da Palić, po njegovoj oceni, spada među pet najvažnijih turističkih destinacija, sa najvećim potencijalom u Srbiji.

– Nažalost, i ovde se ponavlja slična situacija kao i u mnogim drugim mestima gde govorimo o šansama i potencijalima, a ne konkretnim rezultatima, jer mi ne možemo da budemo zadovoljni sa turističkim prometom niti u Subotici niti na Paliću – kazao je Rasim Ljajić.

Naglasio je da je za razvoj turizma ključno ulaganje u infrastrukturu, da je to osnov za privlačenje domaćih i stranih investitora i da će ministarstvo na čijem je čelu pružiti podršku i u predstojećim radovima na uređenju Letnje pozornice i Termalnog bazena, kao i izgradnji akva parka.

Cilj je da, kako je rekao, sa sadašnjih 40 broj manifestacija bude povećan na 60 godišnje kako bi, i za domaće i za strane turiste, Palić bio atraktivna turistička destinacija tokom cele godine.

Nebojša Daraboš je izrazio zahvalnost resornom ministarstvu na sredstvima odobrenim za realizaciju ovih projekata i istakao da preduzeće „Park Palić“ d.o.o. nastavillja sa sprovođenjem svojih aktivnosti na izgradnji turističke i komunalne infrastrukture u cilju razvoja destinacije, ali i pripreme za dolaske budućih investitora.

– Za renoviranje Letnje pozornice Ministarstvo trgovine i turizma obezbedilo je sredstva u iznosu od deset miliona dinara. Smatramo da će Letnja pozornica  ove sezone, a posebno narednih, doprineti razvoju manifestacionog turizma na Paliću – rekao je Nebojša Dabaroš, i podsetio da je za uređenje Termalnog bazena na Paliću resorno ministarstvo izdvojilo 12 miliona dinara.

Autor teksta: 
Custom Search