Fudbaleri u dobrom raspoloženju dočekuju Partizan

Pet, 04.08.2017 - 20:42 -- dejan.vukovic

Fudbaleri Spartaka u trećem kolu Super lige dočekuju aktuelnog prvaka države, ekipu Partizana. Utakmica se igra u nedelju 6. avgusta u 18 časova uz direktan prenos na TV Areni. 

Fudbalerima će najveći problem predstavljati vreme odigravanja susreta, pošto se utakmica igra od 18 časova a očekuju se veliki vrućine i do 40 stepeni. Pomalo je čudna odluka Lige da se meč u Subotici igra u tako ranom terminu pošto su reflektori odavno završeni a nedavno su osvetljeni i svi prilazni putevi do stadiona pa sa te strane ne postoji ni jedan problem. Predstavnici kluba su na konferenciji za štampu izneli da se utakmica igra od 18 časova na zahtev TV Arene i njihove programske šeme. Od 20 časova igraju Crvena Zvezda i Čukarički a njihova želja je da prenose obe utakmice. Postavlja se pitanje koliko je "mudra" odluka da se utakmica igra na 40 stepeni zbog TV prenosa ? Nepovoljni uslovi će znatno uticati na igru, ali i na posetu na Gradskom stadionu a želja je da se publika vrati na stadione a ne da utakmice posmatra iz fotelje. Još kada se uzme u obzir da je meč visokog rizika i da posetioci neće smeti unositi svoje flašice sa vodom da se osveže. 

Uprkos tome, subotičani će pokušati da ponove prošlogodišnji uspeh kada su kao domaćini, istina na stadionu Kartađorđe, slavili sa 2:1 golovima Makarića i Mirića dok je pogodak za crno-bele postigao Leonardo.

Biće ovo duel dve ekipe koje su do sada ostvarile maksimalan učinak. Ispred Fk Spartak utakmicu su najavili Savo Pavićević, pomoćni trener i Nemanja Ćalasan, prvotimac subotičana. - Znamo sve o Partizanu, radi se o vrlo kvalitetnom timu koji je doveo ozbiljna pojačanja. Najbitnije je da se mi spremimo, da u meču damo svoj maksimum. Želja kod naših igrača će biti velika i nadam se da će se momci predstaviti u pravom svetlu. Oni su favoriti, ali mi imamo pravo da se nadamo i da probamo da ostvarimo što bolji rezultat. - istako je Savo Pavićević

Savo se osvrnuo i na uslove pod kojima će se odigrati ovaj meč - Teško je izaći iz kuće posle 20 časova a ne igrati utakmicu u 18. Biće sigurno teško igrati, ali kako je tako je ako se tako odluči utakmica se mora odigrati. Sigurno da sudije znaju šta treba da čine i prekidaće utakmicu na naprave tajm aut da se igrači malo okrepe. Dok sam bio u inostranstvu naišao sam na teške uslove za igru na Kipru i u Tel Avivu (Izrael), gde je temperatura bila i viša a morali smo igrati u 17 ili čak i u 15 časova. Moramo da prebrodimo situaciju i momci koji istrče da u najboljem svetlu predstave svoj klub. 

Od koga se očekuju najveće pretnje ? -  Radi se o timu sa izuzetnim pojedincima. Na neku našu sreću otišao je Leonardo, ali je došao Suma koji je dobroj formi što je i pokazao na utakmici protiv Olimpijakosa u Grčkoj. Istakao bih još Jankovića, Kosovića koji preti iz drugog plana, zatim Đurđevića koji se odlično kreće u dubinu i predstavlju udarnu iglu Partizana, tu je i snažni Tawamba zbog kojega moramo pripremiti naše defanzivce. Svi su tehnički odlično obučeni i znaju da prete svih 90 minuta. Ipak, mi moramo da gledamo u svoje dvorište, da im pariramo celu utakmicu i verujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat - sa optimizmom je završio  Savo Pavićević. 

Prvotimac Nemanja Ćalasan - respektujemo našeg protivnika pošto se radi o najboljem klubu u Srbiji. Znamo da su dobro odigrali kvalifikacije za Ligu šampiona i doveli odlična pojačanja. Dobro smo radili protekle nedelje, veoma smo pozitivni i među nama vlada odlična atmosfera potkrepljena dobrim igrama u prva dva kola. Očekujem veliku posetu na stadionu. 

  

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search