Partizan slavio u Subotici golom Tawambe

Ned, 06.08.2017 - 23:28 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva krv – Partizan 0:1 (0:1)

Gradski stadion u Subotici Gledalaca: 4.500. Sudija: Srđan Jovanović. Pomoćnici: Uroš Stojković i Milan Mihajlović. Strelci: 0:1 Gael Leandro Tavamba u 30. minutu.

Spartak Ždrepčeva krv: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Kerkez, Hajdin, Jočić, Šimura, Ivanović (od 68. Čečarić), Abaz (od 46. Torbica), Savković, Nikolić. Trener: Aleksandar Veselinović.

Partizan: Kljajić, N. R. Miletić, Ćirković, Ostojić, Munir Kalifa, Suma (od 64. Đuričković), Everton, Jevtović, Pantić, Tavamba (od 93. Jovanović), Đurđević (od 81. Kosović). Trener: Miroslav Đukić.

Uprkos velikoj temperaturi na Gradskom stadionu u Subotici okupilo se oko 4.500 gledalaca koji su posmatrali utakmicu u kojoj su se fudbaleri Spartaka dobro suprostavili aktuelnom šampionu države, ipak Partizan je uspeo da osvoji sva tri boda i to golom Tawambe u 30. minutu.

Utakmica je počela borbeno sa obe strane, bez previše prilika za gol. Gosti su do vodstva došli nakon pola sata igre kada je Jevtović uposlio Tawambu koji sa 17 metara lobuje istrčalog golmana Ostojića za 0:1. Nakon samo dva minuta strelac prvog gola imao je novu odličnu priliku, međutim kasno je uposlio Đuđevića i šansa je propala. Partizan je nastavio sa napadima, u 39. minutu kombinovali su Suma i Đurđević, lopta se vratila do Sume koji je na desetak metara od gola prevario svoje čuvare kao i golmana Ostojića međutim kada je trebalo da loptu pošalje u mrežu stigla je odbrana subotičana da se konoliduje i da sačuva svoju mrežu uz dosta muke.

Drugo poluvreme je počelo u bržem ritmu. Prvu priliku imao je Partizan preko Sume u 50. minute, ali nije bio konkretan. Uzvratili su fudbaleri Spartaka preko Stojkovića koji je probao svoj šut sa oko 30 metara, ali lopta odlazi pored stative. U 74. minutu slobodan udarac za Partizan izveo je Đurđević, lopta je očešala stativu i izašla van igre. Pokušao je Hajdin da poravna rezultat međutim golman Kljajić je bio siguran. Šest minuta pre kraja Marko Jevtović je uputio odličan šut sa 18 metara, no golman Ostojić je sigurnom intervencijom sačuvao svoju mrežu. U finišu utakmice Partizan je preuzeo kontrolu nad utakmicom, ali nije uspeo da stvori neke ozbiljnije prilike i da ugrozi gol.

Fudbaleri Spartaka u sledećem 4. kolu gostuju ekipi Javora. Utakmica se igra u Ivanjici u četvrtak 10. avgusta sa početkom od 20 časova.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search