Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Dvanaest medalja plivača Spartak Prozivke na Letnjem prvenstvu Srbije

Uto, 08.08.2017 - 00:57 -- dejan.vukovic

U Sportskom centru Novi Beograd je od 04. do 06. avgusta održano Letnje prvenstvo Srbije za juniore i u apsolutnoj konkurenciji. Na prvenstvu su učestvovali gotovo svi klubovi iz Srbije koji imaju predstavnike u ovim kategorijama. Tačnije, bilo je 45 prijavljenih klubova sa oko 350 takmičara koji su snage odmeravali u oko 1500 individualnih disciplina i čak 75 prijavljenih štafetnih disciplina.

Među najbrojnijima, kao što se i očekivalo, bili su novosadski i beogradski klubovi koji su zasuženo i odneli epitete najboljih, prvenstveno zbog broja plivača ali i prema osvojenom broju medalja. Plivački klub „Spartak-Prozivka“ učestvovao je sa šest plivača. Troje u kategoriji juniora, koji su osvojili jednu zlatnu medalju, dve srebrne i pet bronzanih dok su u apsolutnoj konkurenciji tri plivača Spartak Prozivke osvojila jednu zlatnu, ali i tri srebrne medalje 

U kategoriji juniora (15-16 godina) boje kluba su branili:

  • Savić Novak, osvojio dve srebrne u disciplinama 50 metara slobodnim stilom i 200 metara mešovito i tri bronzane u discplinama 100 metara i 200 metara slobodno, kao i u disciplini 50 metara delfin čime je u sve te tri discipline postavio svoje nove lične rekorde.
  • Farkaš Balaž osvojio je zlatnu u disciplini 50 metara prsnim stilom sa isplivanim vremenom 31.15 sekundi, što je takođe njegov lični rekord u ovoj disciplini.
  • Fermanović Borislav je uspeo da osvoji dve bronzane medalje i to u disciplinama 200 metara prsno i 800 metara slobodnim stilom što je za drugu disciplinu veliki uspeh s obzirom da je plivao bez ulaznog vremena.

U apsolutnoj kategoriji klub su predstavljala takođe tri plivača:

  • Mastilović Mina, je prva stigla na cilj u disciplini 100 metara slobodnim stilom. Osvojila je i dva druga mesta i to na 50 metara i 200 metara slobodnim stilom
  • Sekulović Sekul, je osvojio srebrnu medalju u disciplini 100 metara leđno
  • Udicki Bojan, je na cilj stigao četvrti, ali sa postavljenim novim ličnim rekordom u disciplini 50 metara delfin sa vremenom 25.02 sekunde.

U ekipnom plasmanu u apsolutnoj konkurenciji, odnosno u kategoriji svih prijavljenih plivača iz ukupno 45 klubova, plivački klub „Spartak-Prozivka“ prvenstvo je završio na 7. mestu.

Nakon ovog takmičenja sledi pauza za plivače koji su naporno trenirali i ostvarili dobre rezultate. 

Autor teksta: