Međunarodni dan mladih

Kategorija: 

Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština UN 2000. godine, a obeležavanje u Srbiji počelo je posle formiranja Ministarstva omladine i sporta, 2007. u Subotici se ova manifestacija obeležava već devetu godinu za redom.

Ove godine Kancelarija za mlade Grada Subotice organizuje obeležavanje međunarodnog Dana mladih koji će obeležiti sportsko rekreativni i umetnički sadržaji za mlade na Prozivci.

Takođe, od 16h – 23h biće održan basket turnir 3x3 Pro – zivka 2017 , kao otvoreno prvenstvo Prozivke u basketu 2017. Potrebno je prijaviti se na sledeće telefone: 063 8942970 i 0600118545. Prijavljivanje za basket turnir traje do 10.08.2017.

U toku popodneva, počevši od 18h biće prezentovani ekstremni sportovi Ground level fest udruženja, aktivnosti slackline-a – hodanja po traci, fitnes programa zumba, street work out-a i aerobik karatea.

U sklopu aktivnosti na Prozivci, Crveni krst će se predstaviti sa vežbama za pružanje prve pomoći, a Zavod za javno zdravlje u saradnji sa Učiteljskim fakultetom će mladima omoguciti merenje indeksa telesne mase i određivanje kompozicije mišićne mase i masnog tkiva na aparatu Inbody, a na smokilajzeru merenje koncentracije ugljen monoksida u izdahnutom vazduhu.

U istom prostoru, biće održana izložba radova radionice japanskog pop stripa Manga i Anime, a takođe, i stvaranje poezije koju će voditi URLIK- grupa za kulturni aktivizam.

U 21.30 očekujemo projekciju kratkog filma organizacije LDA.

Custom Search