Počinje teniski fjučers u organizaciji TK Spartak

Pet, 18.08.2017 - 17:53 -- dejan.vukovic

Teniski klub Spartak će ove godine 13. put biti domaćin teniskog fjučers turnira koji se na terenima u Dudovoj šumi održava od subote 19. avgusta do nedelje 27. avgusta kada bi trebalo da se održi finale.

Od ove godine po novim propozicijama fjučers turniri su sa većim nagradnim fondom od 15.000 dolara, što je po rečima predsednika TK Spartak, Milana Vučkovića doprinelo da u Srbiji od 14 turnira za muškarce ostane samo pet, među kojima je jedan u Subotici, tri u Novom Sadu i jedan na Zlatiboru. Međutim, baš zbog ovog razloga pojačala se konkurencija i koncentracija dobrih igrača na ovim turnirima. - Ove godine smo veoma lako napunili glavni turnir od 32 igrača pa čak i celu tablu od 64 igrača za kvalifikacije. Sam podatak da njih sedamdeset čeka nečije odustajanje da upadne na turnir govori o kvalitetu i važnosti turnira. Paralelno se odigrava i turnir u dublovima gde je prijavljeno 16 parova. Po prvi put imamo turnir na kojem će biti učesnika iz celog sveta, čak i iz Afrike. Ima igrača iz Amerike, Argentine, Brazila, Meksika, Australije, Kine, Japana, većeg broja zemalja evrope ...  i po prvi put iz Kenije i Etiopije.

Turnir zvanično počinje u subotu 19. avgusta kvalifikacijama koje se završavaju 21. avgusta. U utorak 22 avgusta počinje glavni turnir u kojem je 20 igrača automatski obezbedilo učešće po rangu, osam ulazi iz kvalifikacija a četiri je dobilo vajld kard. Finale je planirano za nedelju 27. avgusta. 

- Prvi nosilac je Denis Novak iz Austrije koji je 353 na svetu, drugi je Vid Kopriva iz Češke a treći Jaroslav Pospeše iz Češke. Od tenisera iz Srbije za sada su siguri učesnici Milan Drinić i Dejan Katić obojica iz Novog Sada. Najverovatnije će ući i palićanin Matej Sabanov koji učestvuje pod zastavom Hrvatske. Od tenisera Spartak u kvalifikacijama će da učestvuje Miloš Vuković koji ima 15 godina a velika verovatnoća je da učestvuje i Miloš Vučković. Najbolji teniser Spartaka, Juhas Kristijan je imao pravo učešća, međutim on se trenutno nalazi u Sloveniji na turnirima ITF do 18 godina pošto su njemu ti turniri potrebni z adalju karijeru. Prošle godine Kristijan je bio treći u Evropi a i ove godine ima odlične nastupe i nalazi se među deset najboljih. - istakao je Milan Vučković.     

Teniski mečevi se igraju svaki dan sa početkom od 1o časova i ovom prilikom klub poziva sugrađane da dođu u Dudovu šumu i pogledaju kvalitetne teniske mečeve igrača iz celog sveta.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search