Novak Dennis osvojio fjučers na terenima TK Spartak

Pon, 28.08.2017 - 00:42 -- dejan.vukovic

Trijumfom prvog nosioca austrijanca Novaka Denisa okončan je ovogodišnji teniski fjučers sa nagradnim fondom od 15.000 $ koji je odigran na terenima TK Spartak u Dudovoj šumi. 

Denis Novak trenutno 302 na svetskoj ATP Listi je u finalu savladao devetnaestogodišnjeg Moroni Giana Marka iz Italije sa 2:1 u setovima (6:3, 6:7,6:2). Uzbudljiv finalni meč trajao je dva ipo sata. Favorit iz Austrije je dobio prvi set i kada je poveo sa 5:3 u drugom setu činilo se da je pobednik rešen. Međutim, nije tako mislio Marko iz Italije. Zaigrao je ofanzivnije, izjednačio na 5:5 a ubrzo i na 6:6 te set duveo u taj brek. Novak je bio nervozan u tim trenucima, napravio par grešaka što je iskoristio teniser iz Italije da osvoji taj brek sa 7:4 i finalni meč uvede u rezultatsku neizvesnost. Nakon izgubljenog drugog seta Novak Denis se vrlo brzo vratio u meč zaigrao sigurnije i vrlo brzo stigao do visokih 5:1 u trećem setu. Marcio je samnjio na 5:2, ali više od toga nije mogao. Novak osvaja gem na svoj servis sa 6:2 za konačnu pobedu i pobednički pehar koji mu je uručio predsednik kluba Milan Vučković. 

Po završetku svečane dodele Denis Novak je bio zadovoljan osvajanjem turnira i novim bodovima. - bila je ovo odlična nedelja za mene. Imali smo dobro vreme uz odlične uslove za igru. Bio sam veomo nervozan u finišu drugog seta, igrao sam defanzivno što nije moja odlika. Uspeo sam u treećem setu da to promenim i na kraju da trijumfujem. Sledeće nedelje igraću na turniru u Mađarskoj. 

Po rečima predsednika kluba Milana Vučkovića, organizatori su bili veoma zadovoljni kako je protekao sam turnir - Pošto je ITF podigao novčanu nagradu sa 10 na 15 hiljada dolara za ovakve fjučers turnire u državi je umesto čertnaest ostalo samo pet turnira, među kojima je i subotički. Uz pomoć grada Subotice i teniskog saveza Srbije uspeli smo da sakupimo ta sredstva i po 13 put organizujemo ovaj turnir. Na sreću to je dovelo do koncentracije kvaliteta, tako da nikada nismo imali jaču konkurenciju i bolej mečeve što pokazuje i ovaj finalni duel. Po prvi put su bili takmičari sa svih kontinenata i izuzetno smo zadovoljni kako je protekao.   

Predsednik TK Spartak osvrnuo se i na dešavanja u klubu - Pored ovog fjučersa koji smo organizovali po 13 put uspešno oprganizujemo i ETA turnire za decu do 14 godina koji okuplja decu iz celog sveta na turniru krajem maja meseca. To su dva važna turnira koje želimo da zadržimo, ali primarni cilj nam je da produkujemo mlade tenisere. Ove godine ponovo imamo državnog prvaka do 14 godina to je Mandović Filip koji je u finalu pobedio takođe našeg takmičara Sabo Raca. Tu je i Kristijan Juhas koji je ubedljivo osvojio prvenstvo do 16 godina, on je ovu sezonu počeo kao treći u Evropi. Nažalost Kristijan nije mogao da bude na ovom turniru pošto se on nalazi u programu TSS i baš u ovom terminu je igrao ITF turnir u Sloveniji. Očekujemo da sledeće godine kao sedamnaestogodišnjak moći nešto ozbiljnije da napravi na ovom turniru i da nas obraduje.  - zaključio je Milan Vučković

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search