Najavljen memorijalni turnir Stevan Vilotić - Ćele

Sre, 30.08.2017 - 00:19 -- dejan.vukovic

Subotica će ponovo biti domaćin tradicionalnog memorijalnog turnira Stevan Vilotić Ćele za igrače do 19 godina koji se održava od 31. avgusta do 4. septembra u spomen na čuvenog fudbalskog učitelja koji je ostavio dubok trag.

Turnir čiji je idejni tvorac preminuli sportski novinar Ivica Kajdoči ove godine će imati svoje 24. izdanje uz učešće 6 reprezentacija: Crna Gora, Ukrajina, Škotska, Mađarska, Izrael i Srbija.  

Turnir je najavio Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport  – Drago mi je da se ovaj turnir održava u našem gradu po dvadeset i četvrti put. U proteklim godinama imao sam veliko zadovoljstvo da sedim tada sa mladim igračima, danas dokazanim fudbalskim zvezdama, pa se nadam da će i momci koji su danas sa nama ići tim putem. Ovaj turnir je oduvek bio odskočna daska za sve mlade igrače koji na njega dođu. Posebno me raduje da se održavanje turnira poklapa sa obeležavanjem proslave Dana Grada, a nadam se da će i naši dragi gosti pronaći vremena da uživaju u brojnim sadržajima koje smo organizovali. 

Dušan Gelić, tim menadžer reprezentacije Srbije istakao je važnost turnira – Ponosni smo na tradiciju, a ovo je prilika da pokažemo da u Fudbalskom savezu Srbije vrednujemo ljude koji su ugradili deo sebe u razvoj našeg fudbala. Svake godine je sve više selekcija koje se interesuju, što samo govori o snazi turnira. Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi u Subotici kao i organizacionom timu koji nam svake godine pomaže oko organizacije.  

Selektor reprezentacije Srbije igrača do 19 godina je Miloš Velebit – Dugo sam u fudbalu, u radu sa mlađim kategorijama u Fudbalskom savezu Srbije, i znam da ovaj turnir ima veliku težinu i tradiciju. Podatak da je većina sadašnjih „A“ reprezentativaca, pa i onih bivših, prošla kroz ovaj turnir, to pojačava. Dolazi nam veliki broj jakih reprezentacija, a ovaj turnir je sigurno veliko fudbalsko blago Srbije i jedan od najjačih u Evropi u ovoj kategoriji. Drago mi je što se održava u Subotici, gradu sa velikom sportskom i fudbalskom tradicijom. Spartak i danas zauzima značajno mesto na fudbalskoj mapi, dobro rade sa mlađim kategorijama i dosta je potencijalnih reprezentativaca mlađih selekcija. Turnir će nam poslužiti kao generalna proba pred kvalifikacije za Prvenstvo Evrope koje se održavaju u Oktobru u Irskoj.

Član reprezentacije Srbije je i Nemanja Matijević fudbaler Spartaka  – Hvala svima koji su mi ukazali šansu da nastupim na ovako velikom turniru, a očekivanja su, kako je to i red za našu selekciju, uvek najveća. Verujem u stručni štab i tim. 

Strahinja Bošnjak je drugi put na turniru – Bio sam i deo selekcije '98. koja je osvojila prvo mesto, a želja je da se to ponovi i ove godine. Očekujemo dobre provere, jer ćemo igrati sa ekipama koje gaje sličan stil igre kao selekcije koje nas čekaju u kvalifikacijama.

Organizacioni odbor se zahvalio fudbalskim klubovima koji su se prihvatili i potrudili da stvore što bolje uslove za organizaciju turnira na njihovim terenima. Utakmice će se igrati na Gradskom stadionu, stadionu FK Bačka, u Bačkoj Topoli - novom prvoligašu, zatim u Kanjiži, Senti a posebno su istakli napčore ljudi u FK Hajduk Junior koji su se potrudili da obnove stadion i pruže što bolje uslove za učenike turnira. Zahvalnost ide i terenima koji će pružiti uslove za nesmetano treniranje reprezentacijama. Svoje terene, nesebično na korišćenje za treninge su dali Fk Vinogradar, FK Bajmok, FK Preporod uz subotičke terene na Gradskom stadionu i teren Fk Bačka. 

Finale je planirano da se održi na stadionu FK Bačka u ponedeljak 4. septembra sa početkom od 17 časova, nakon kojeg će se podeliti priznanja za najbolje reprezentacije i pojedince. Posebna nagrada za fer plej nosi ime idejnog tvorca novinara Ivice Kajdočija koji je glavni inicijator da se na ovaj način održava uspomena na rad čika Ćeleta. 

Raspored utakmica:

Prvo kolo, četvrtak, 31. avgust,

  • Srbija – Škotska (Gradski stadion Subotica) 17h,
  • Izrael – Crna Gora (Stadion FK Bačka 1901 Subotica). - 17h

Drugo kolo, petak, 1. septembar,

  • Škotska – Ukrajina (Stadion u Senti) 17h,
  • Izrael - Mađarska (Stadion u  Kanjiži) 17h.

Treće kolo, subota, 2. septembar:

  • Srbija – Ukrajina (Stadion FK Hajduk Junior Kula) - 17h
  • Mađarska – Crna Gora (Stadion FK TSC Bačka Topola) - 17h.

Utakmice za plasman, ponedeljak, 4. septembar,

  • Utakmica za 5. mesto, Bačka Topola - 15:30h
  • Utakmica za 3. mesto, Gradski stadion u Subotici - 16:00
  • Finale, stadionu FK Bačka 1901 - 17:00
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search