Srbija pobedom započela turnir Stevan Ćele Vilotić

Pet, 01.09.2017 - 01:58 -- dejan.vukovic

Srbija – Škotska 3:1 (1:1)

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 200. Sudija: Ilija Brdar, pomoćnici: Miloš Simović i Nikola Rijevac. Strelci: S. Jovanović u 34., Stanojev u 52., Ilić u 79. za Srbiju, a Aitchison u 22. minutu za Škotsku. Žuti kartoni: Vlalukin, S. Jovanović (Srbija), a Baur, Barjonas (Scotland). Crveni karton: Ruden (Škotska) u 73. minutu.

Srbija: Popović, Vlalukin (Veličković), Terzić, Kojić, Veselinović, Bošnjak, Stanijev (Nikolić), Petrović (Mišković), Joveljić (Jovanović), Ilić (Matijević), S. Jovanović (Nešković).

Škotska: McAdams, Duffy, Deas, Porteous, Baur, Barjonas (Mclnroy), Gilmour, Mitchell, Rudden, Aitchison, Middleton.

Na otvaranju Memorijalnog turnira, Srbija je nakon preokreta savladala Škotsku sa 3:1. Mogli su Orlići i ubedljivije da trijumfuju, da su iskoristili sve šanse.

Srbija je prva zapretila, već u trećem minutu, kada je Stanojev uputio jak šut sa ivice šesnaesterca, ali je Porteous bio dobro postavljen u odbrani Škotske i izblokirao udarac. Nešto kasnije u prilici da Orlićima donese prednost našao se Ilić, ali je iznudio samo korner. Prvo veće uzbuđenje priredio je Jovan Vlalukin u 14. minutu, međutim nakon njegovog udarca, golman Škotske uz krajnji napor izbacuje loptu u korner. Uzvratili su Škotlanđani, ali dobro postavljeni Popović se nije dao iznenaditi, odličnim intervencijama otklonio je opasnost. Na isteku 20. minuta Srbija je ponovo mogla do gola, Njegoš Petrović je izveo slobodan udarac, Ilić se nije najbolje snašao ispred gola protivnika. Nakon mnogobrojnih propuštenih prilika, kako obično biva u fudbalu, usledila je kazna. Škotska je povela golom Jacka Aitchisona.

Nije mnogo trebalo Orlićima da dođu do izjednačenja. Rezultat je poravnao Strahinja Jovanović 1:1. Kako je vreme teklo, Srbija je bila sve bolja. Nizale su se šanse, ali se na poluvreme otišlo uz nerešen rezultat.

Nastavak susreta doneo je izvanrednu igru Orlića. Tim selektora Velebita preokrenuo je rezultat u 52. minutu. Jug Stanojev je prihvatio odbijenu loptu, uputio silovit šut ka golu Škotske, lopta se odbila od stative i završila u mreži za 2:1. Uporni su bili igrači Srbije, želeli su da što pre postignu još koji gol i steknu veću prednost. Dve dobre prilike imao je Luka Ilić, iz slobodnog udarca poslao je loptu pored stative, a nešto kasnije uzdrmao i prečku. Pokušavali su gosti da se vrate u igru, međutim nisu im dali raspoloženi Orlići. Od 73. minuta Škotska je imala igrača manje, jer je Zak Ruder zaradio drugu opomenu i morao da napusti igru. U 80. minutu Srbija je povisila na 3:1. Posle nekoliko propuštenih prilika Luka Ilić je konačno iskoristio najbolju i poslao loptu u gol Škotske i ujedno postavio i konačan rezultat ovog susreta.

U drugoj utakmici turnira Israel i Crna Gora su podelili bodove na stadionu FK Bačka

Israel – Montenegro 1:1 (0:0)

Subotica, stadion FK Bačka 1901, gledalaca: oko 50. Sudija: Novica Anñelovski, pomoćnici: Dejan Potočan i Goran Beljin. Strelci: Almog u 71. minutu za Izrael, Jablan u 54. minutu za Crnu Goru.

Israel: Perez, Ofek (76. Diyi), Luzon, Shlomo, Kaufman (16. Sharahbi), Shoa (76. Pardo), Almog, Karzev, Sela (61. Cohen), Goldberg, Kanaan (61. Masarwa).

Crna Gora: Milović, Krulanović, Roganović (61. Ceklić), Terzić (61. Marušić), Kumburović, Jablan, Hot (79. Bujiša), Zečević (56. Kriještorac), Grubač (56. Krstović), Vukotić, Bubanj.

U drugom meču prvog kola Memorijala „Stevan Vilotić Ćele“, igranom na terenu FK Bačka, nije bilo pobednika. Izrael i Crna Gora su odigrali nerešeno 1:1 (0:0), a oba gola su viđena u drugom delu meča. Treba pohvaliti golmana Crne Gore, Maksima Milovića koji je u prvom delu igre imao dve odlične reakcije.

Prvu šansu imali su Izraelci, već u 2. minutu kada je Cohen odlično šutirao, ali je odbrana golmana Crne Gore bila još bolja. Novu priliku za Izrael imao je Almog, igrao se 17. minut, odbrana Crnogoraca uspešno otklanja opasnost, a golman Milović je na muci bio i u 33. minutu. Izveden je tada korner, Shlomo je odlično skočio, ali je Milović ponovo sačuvao svoju mrežu.

Selekcija Crne Gore bila je efikasnija u drugom delu igre. U 54. minutu im je takva igra donela gol. Izveden je skraćeni korner sa desne strane, usledio je centaršut na drugu stativu, Jablan odlično skače i sa pet metara prosleđuje loptu i bliži ugao. Mogli su Izraelci do izjednačenja već u 60. minutu, u novoj prilici se našao Almog, ali je ovoga puta promašio. Almog je, ipak, do kraja meča uspeo da dođe do gola, iskoristio je u 71. minutu odličan šut svog saigrača, te postigao pogodak za poravanje. Usledila je potom nova prilika za Crnu Goru u 74. minutu, no, kako se umesto mreže tresla samo prečka nakon akcije Marušića i Krstovića, rezultat je ostao nepromenjen.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search