Srbija i Izrael u finalu

Ned, 03.09.2017 - 09:31 -- dejan.vukovic

Nakon odigranih jučerašnjih utakmica poznati su finalisti 24. memorijalnog turnira Stevan Vilotić Ćele. Za pobednički pehar boriće se Srbija i Izrael u utakmici koja je na programu u ponedeljak 4. septembra u 17  časova na stadionu FK Bačka. U utakmici za treće mesto od 16 časova takođe 4. septembra na Gradskom stadionu igraće Ukrajina i Mađarska, dok će se za peto mesto sastati Škotska i Crna gora u Bačkoj Topoli od 15:30 h.  

Srbija - Ukrajina 0:0

Kula, stadion: FK „Hajduk Junior“. Gledalaca: oko 600. Sudija: Nikola Radaković 8. Pomoćnici: Darko Savović i Matija Nañ Olajoš. Žuti kartoni: Musolitin, Suhara, Kornijenko (Ukrajina).

Srbija: Đekić, Terzić, Veselinović, Joveljić (81. Živković), Ilić, Đ. Jovanović (90. S. Jovanović), Veličković, Kamenović, Mišković, Maksimović 81. (Petrović), Nikolić (68. Nešković).

Ukraina: Kozhukhar, Mykolenko, Bondar, Khakhliov, Korniienko, Buletsa, Supriaga, Bieliaev, Musolitin (78. Kashchuk), Sukhar, Avramenko.

Srbija se plasirala u finale turnira, nakon nerešenog ishoda u drugom kolu sa Ukrajinom, 0:0. Imali su Orlići više od igre, stvorili veliki broj prilika koje nisu realizovali. Mogli su i Ukrajinci do pobede, na sreću nisu iskoristili dve dobre šanse i mreže su ostale mirne.

U prvom poluvremenu igra se odvijala u glavnom na polovini Ukrajine. Srbija je najviše napadala po levoj strani, ged je bio nezaustavljivi Aleksa Terzić, koji je odličnim centar- šutevima proigravao napadače našeg nacionalnog tima. U 16. minutu Terzić je nadmudrio Suhara, dobro je centrirao, međutim Lazar Nikolić se nije najbolje snašao u šesnaestercu protivnika. Uzvratila je Ukrajina, Bjelaev je uputio udarac sa ivice šesnaesterca, ali dobro postavljena odbrana Orlića izblokirala je njegov šut i otklonila opasnost. Nešto kasnije, nova prilika za Ukrajince, pokušao je Buletsa iz daljine, trostruki strelac protiv Škotske, Đekić hvata loptu. Na isteku 30. minuta Srbija je bila najbliža vođstvu. Musolitin je faulirao Terzića ispred kaznenog prostora. Nikolić je izveo slobodan udarac, ali je pogodio prečku. Napadali su Orlići, kreirali igru i u fazi odbrane i napada, nisu dozvolili protivniku da se približi golu Srbije. U završnici prvih 45. minuta imala je naša reprezentacija još nekoliko šansi, ali nije uspela da zatrese mrež u Ukrajine.

Na početku drugog dela susreta kao da su se malo uspavali igrači domaćeg nacionalnog tima i dozvolili protivniku da preuzme inicijativu. Stvorili su Ukrajinci nekoliko poluprilika, a u 63. minutu usledila je jedna od najboljih nakon kontre. Vladislav Suprijaga je umakao odbrani, našao se sam ispred gola Srbije, golman je istrčao, Suprijaga šalje loptu u desnu stranu i ponovo stiže do nje. Šutira, lopta se odbija i pogađa prečku, ali u poslednjem trenutku stiže Veselinović i otklanja opsanost. Novo uzbuđenje usledilo je u 71. minutu Buletsa silovito šutira iskosa sa leve strane, sreća lopta odlazi pored stative. Trgli su se Orlići i preneli igru na polovinu terena Ukrajine. U kratkom periodu imali su dve dobre prilike nakon prekida, meñutim lopta nije htela u gol. Do kraja susreta potpuna dominacija Srbije, ali su golovi izostali i meč je završen bez pobednika

Mađarska – Crna Gora 2:0 (0:0)

Bačka Topola, stadion FK TSC, gledalaca: oko 100. Sudija: Nemanja Gajdobranski, pomoćnici: Svetozar Živin, Atila Harmat. Strelci: Bevardi u 75. i 85. minutu. Žuti kartoni: Majnovics (Mađarska), Jablan (Crna Gora).

Mađarska: Varga, Krebsz, Majnnovics (46. Bano), Mocsi, Lustyik (46. Mim), Scsoboth (73. Bevardi), Csoka, Csonka, Szereto (85. Schon), Pratsler (63. Torvund), Stoiacovici (73. Palincsar).

Crna Gora: Milović, Krulanović, Terzić (79. Kumburović), Jablan (79. Grubač), Krstović (58. Zečević), Marušić (58. Vukčević), Ceklić, Milić, Bubanj, Bujiša (46. Bećirović), Kriještorac (46. Hot).

Selekcija Mađarske savladala je Crnu Goru u meču trećeg kola Memorijala „Stevan Ćele Vilotić“, te se na taj način iskupila za neuspeh u prvom izdanju. Junak meča bio je Žombor Bevardi, sa dva pogotka, tek što je ušao u igru, uz takođe dobar nastup Krebsa koji je lako prolazio po desnoj strani.

Prvo poluvreme utakmice u Bačkoj Topoli proteklo je uglavnom u izjednačenoj igri, izmeñu dva šesnaesterca, na obe strane su viđene po nekoliko solidnih šansi, ali golova nije bilo. U sedmom minutu meča prvu šansu su imali reprezentativci Crne Gore, posle ubacivanja sa desne strane Marušić je probao glavom, ali lopta odlazi preko gola. Uzvratili su Mađari u 24. minutu, oni su napali po levoj strani, Pratsler je solidno šutirao, ali je golman Milović bio siguran. Igru je značajno otežala jaka kiša koja je počela da pada u 27. minutu meča, a deset minuta potom pripretila je ponovo Crna Gora. Još jednom je u šansi bio Aleksa Marušić, ali je sada bio siguran golman Varga. Finiš poluvremena doneo je kontru Crne Gore, Krulanović je šutirao u 42. minutu, iskosa, sa desne strane, ali lopta završava u gol-autu.

Drugo poluvreme počelo je šansom Mađarske, u 48. minutu slobodan udarac je sa 30-ak metara oštro izveo Sereto, ali pogađa živi zid. Usledio je period igra u kojoj su Mađari imali blagu inicijativu, ali pravih prilika nije bilo. Mreže su mirovale do 75. minuta. Sa desne strane je ubacio Mate Krebs, Palinčar je glavom vratio do Žombora Bevardija koji sa desetak metara dovodi svoju selekciju u vođstvo. Deset minuta kasnije sve je bilo rešeno. Ponovo je Krebs odlično prošao po desnoj strani, ubacio je loptu na koju je natrčao Bevardi, koji svojim drugim pogotkom zaključuje meč. Do kraja susreta viđena je još jedna lepa prilika, bila je to još jedna akcija sa desne strane, glavom je pokušao Torvud, ali golman Crne Gore zaustavlja njegov šut.

Autor teksta: 
Custom Search