Министар Шарчевић посетио Суботицу

Sre, 06.09.2017 - 22:15 -- nikola.tumbas
Dolazak u školu ministra prosvete i gradonačelnika
Dolazak u školu ministra prosvete i gradonačelnika
Izjave za medije ministra prosvete Šarčevića
Izjave za medije ministra prosvete Šarčevića

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас у Суботици са градоначелником Богданом Лабаном. Након састанка у Градској кући, министар Шарчевић и градоначелник Лабан посетили су Основну школу „Соња Маринковић” и обишли радове на изградњи студентског одмаралишта на Палићу.

Веома сам задовољан начином на који локална самоуправа брине о образовно васпитним установама, али и начином функционисања школе коју смо посетили, рекао је министар Шарчевић и навео да је у реконструкцију ове школе држава до сада уложила 48 милиона динара.

– Радује ме чињеница да су руководство и запослени у школи заинтересовани за унапређење наставе. То показује чињеница да се у школи реализује неколико пројеката, а један од њих је са компанијом Универекспорт о учењу и стварању компетенција у области предузетништва, у којем се укупно налази 40 школа – рекао је министар Шарчевић.

Градоначелник Лабан је нагласио је да само заједничким снагама можемо да учинимо образовање бољим.

– Захваљујем се министру на посети, а Влади Републике Србије и Покрајинској влади што су само у току ове године уложили више стотина милиона динара у наше школе. Захвалан сам што смо у прилици да ученицима обезбедимо боље услове, али и наставницима, јер ће на тај начин бити у могућности да подигну лествицу знања – истакао је Богдан Лабан.

Директор ОШ „Соња Маринковић“, Пајица Башић, казао је да нису завршени сви радови, да би ускоро требало да се почне са реконструкцијом и адаптацијом фискултурне сале и да верује да ће и друге школе следити њихов пример и ући у програм обнове.

***

info www.subotica.rs

Autor teksta: 
Custom Search