Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

U Subotici otvoren Infostud hub, coworking prostor

Uto, 05.09.2017 - 21:08 -- darko.kovacevic
Otvaranje INFOSTUDHUB-a i Startit centra
Otvaranje INFOSTUDHUB-a i Startit centra
Željko Crnjaković o otvaranje Infostudhub-a i Startit centra Subotica
Željko Crnjaković o otvaranje Infostudhub-a i Startit centra Subotica

U centru Subotice, na adresi Korzo 1, u prostoru sa pogledom na simbol grada Gradsku kuću, otvoren je Infostud hub. Ovaj prostor nastao je uz podršku i zajednički rad Infostud grupe  i organizacije Startit, kao coworking prostor, edukativni centar i mesto gde će se negovati preduzetništvo, razmena ideja, mentorstvo i lični razvoj svih koji su zainteresovani za IT oblast.

Cilj Infostud hub centra je da, pored pomenutog okupljanja informatičke zajednice, bude i prostor za edukaciju i informisanje javnosti, posebno mladih ljudi, o upotrebi novih tehnologija. Želja osnivača je da im pomogne da unaprede svoje lične i profesionalne potencijale, a samim tim da se i poveća i zaposlenost, kao i da ih motiviše da pokrenu svoje tehnološke firme u Subotici i okolini i da se tako ovde stvori startap ekosistem.

Prema rečima Branimira Gajića, jednog od osnivača i direktora Infostud grupe, Subotici već dugo nedostaje, i to se oseti, mesto gde bi se okupljala IT zajednica i promovisala razvoj ove oblasti u gradu. „Mi ćemo im pružiti logističku i mentorsku podršku, tim pre što je Infostud nastao pre 17godina, u vreme kada je bilo teško pronaći pozitivne primere poslovnog razvoja i podršku. Infostud je potekao „iz garaže“ i razvio nacionalni biznis i postao kompanija sa 160 zaposlenih, i kao neko ko je prošao put od nule želimo da pomognemo drugima da imaju manje trnovit put. Infostud Hub je otvoreno mesto za sve pojedince, timove, studente, freelencere, i sve druge koji imaju želju i volju da jačaju IT scenu Subotice. Pozivamo i druge kompanije i obrazovne institucije da nam se pridruže i pomognu rast IT scene u našem gradu.” – rekao je Branimir Gajić.

Ceo prostor ima 24 mesta za coworking, pet sala za sastanke, salu za organizovanje predavanja koja prima do 60 ljudi, optički internet, kao i druge pogodnosti za sve stanare i posetioce. U sklopu Infostud Hub-a, biće i Startit Centar Subotica, koji će omogućiti i realizovati radionice, seminare, predavanja i meetup-ove koji će sigurno doprineti razvijanju pojedinaca i celokupne IT zajednice. Već u toku septembra, u Infostud hub je pripremio program sa brojim korisnim temama, među kojima su i besplatni kursevi programiranja za decu i pravljenja sajtova za nezaposlene.

https://www.facebook.com/infostudhub/

Autor teksta: