Vit Jedlička de facto&de jure o Liberlandu

Pon, 11.09.2017 - 23:40 -- nikola.tumbas
Liberland de facto i de jure Vít Jedlička
Liberland de facto i de jure Vít Jedlička

U okviru izbora Miss World Car & Motosports, Aleksandar Rajkov, vlasnik licence za ovaj izbor, sa grupom devojaka koje se takmiče za dotičnu titulu bio je gost domaćinima Elitte Palić, na večeri u restoranu Mala Gostiona.

Tom prilikom gostima u restoranu, on je na proprilično iznenađenje prisutnih, predstavio predsednika Liberlenda, g.Vít Jedličku.

Naravno, predsednik Liberlanda, ali tu moramo dati ogradu koja stoji na Wikipediji (Službena stranica Liberlanda navodi da je država nastala u vrijeme tekućeg graničnog spora između između Hrvatske i Srbije. Liberland nije dobio diplomatsko priznanje niti jedne zemlje Ujedinjenih naroda.), nije odbio da da intervju za www.subotica.info na FB @suboticaLIVE, dok je Aleksandar Rajkov inisitirao da to bude Live intervju..

Tako da u prilogu koji je postavljen i na Youtube možete saznati šta su oni rekli o trenutnoj situaciji oko, moramo reći takozvanog, Liberlanda, deo teritorije na zapadnoj obali Dunava koja po kartama ExYU pripada Srbiji, ali o tome sada brine Hrvatska (videti informacije na Wikipediji - https://hr.wikipedia.org/wiki/Liberland) jer tu kako piše još nije došlo do međunarodnog razganičenja posle raspada Jugoslavije.

Sa gledišta predsednika Liberlanda, g.Víta, čini se da je sve jasno i on kaže da će se to i de jure uskoro završiti, osim što on sada baš i ne može da priđe dotičnom parčetu obale Dunava od sedam kvadratnih kilometara - Stigi, jer tamo nadležnost, de facto, ima policija Hrvatske, koja hapsi sve u tom prostoru.

Pa počujte ako vas interesuju "up to date" informacije o ovoj priči, pošto još nešto slično nismo videli!

Tagovi: 
Ličnosti: 
Custom Search