Rukometaši Spartak Vojputa u prijateljskom meču bolji od Kikinde

Uto, 12.09.2017 - 23:00 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Kikinda 32:30 (16:11)

Spartak Vojput: Peić Željko 3, Kurteš 9, Mikić, Pernar 3, Bošković 3, Kojadinović 2, Gačević 2, Radosavljević 2, Petrović 3, Egić 3, Stefanović 1, Kolundžić, Arđelan 1, Spremo, Peić Jovan, Trivunov.

Kikinda: Miškov, Radujko 1, Golić 4, Delibašić 5, Jakovljević, Volaš 4, Kenjalo 1, Trumbetaš 3, Lisica 5, Komarek 5, Lazić 1, Gamber 1, Buković.

Subotički superligaš je u okviru priprema za nastupajuću sezonu ugostio ekipu Kikinde koja u novoj sezoni Super B Lige ima visoke ambicije. Kao i pre koji dan rukometaši Spartak Vojputa su ponovo uspeli da savladaju istog rivala iako su meč počeli bez bez trojice standardnih prvotimaca. Nedostajao je iskusni golman Abadžić, bek Potapara i levo krilo Marko Perović.

Početak meča protekao je u izjednačenoj borbi dva rivala. Poveli su domaći sa 2:1, međutim gosti iz Kikinde su sa dva gola u nizu Trumbetaša i Delibašića uspeli da preokrenu na 2:3 u 8. minutu. Kikinda je pet minuta kasnije imala prednost od dva gola za 4:6, tada su subotičani ubrzali igru i preko Egića uspeli da poravnaju na 7:7. Usledila je odlična reakcija Kurteša u odbrani koji je presekao napad protivnika i iz kontre sam doneo preokret za 8:7. Nakon par uspešnih odbrana Arđelana, kontre su realizovali Bošković i Radosavljević za 10:7. Do isteka prvih pola sata razlika je rasla u korist subotičana te se na odmor otišlo sa 16:11.

Večeras odlični Kurteš povećava prednost na 18:12 početkom drugog poluvremena. Desetak minuta pre kraja došlo je do opuštanja kod subotičana što su iskoristili protivnici i serijom od 4:0 poravnali na 27:27. Trgli su rukometaši Spartak Vojputa uzvratili istom merom postigavši četiri gola u nizu za 31:27, tri minuta pre kraja susreta. Gosti su do kraja susreta uspeli da ublaže poraz da bi konačan rezultat postavio mladi golman Arđelan koji je sa svog gola pogodio praznu mrežu za 32:30.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search