Rukometaši pobedili Mokru Goru u generalnoj probi

Čet, 14.09.2017 - 23:30 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Mokra Gora 30:29 (16:12)

Hala sportova u Subotici, Gledalaca: oko 100. Sudije: Ivan Mandić i Nemanja Kovačić.

Spartak Vojput: Pjevalica, Trivunov, Peić Željko 1, Kolundžić, Pernar 3, Bošković 5, Gačević 7, Mikić, Egić 1, Kojadinović 1, Arđelan, Radosavljević 6, Spremo, Stefanović, Petrović 4, Kurteš, Abadžić, Peić Jovan.

Mokra Gora: Košanin. Milić 2, Biševac 1, Božović 2, Joksimović, Kasalović D:, Tomović 3, Vuković 3, Stanković 9, Milenković, Đukić, Kasalović A., Simović 1, Utvić 4, Nikolić 4.

Nešto više od nedelju dana ostalo je do početka novog rukometnog prvenstva. Rukometaši Spartak Vojputa su večeras u Hali sportova odigrali utakmicu protiv Mokre Gore i po prikazanoj igri pokazali da spremno dočekuju utakmicu prvog kola protiv Požarevca u subotu 23. septembra sa početkom od 19 časova. Tokom većeg dela utakmice imali su prednost od pet golova da bi u samom finišu utakmice dozvolili protivniku da se primakne i na kraju ublaže poraz. 

Nakon vodećeg gola Pernara, gosti iz Zubinog Potoka su golovima Milića i Nikolića preokrenuli na 1:2. Subotičani su zaigrali bolje u odbrani i preko brzih golova iz kontranapada došli do vodstva od 5:3 u 8. minutu. Sa tri gola u nizu Radosavljevića, Spartak Vojput dolazi do pet golova viška, 10:5. Pogotkom najefikasnijeg gostujućeg igrača Stankovića u poslednjoj sekundi prvog dela poluvreme je završeno sa 16:12.

Nastavak utakmice obeležio je golman Abadžić koji je bio nesavladiv sa sedam metara. Iskusni golman Spartak Vojputa zaustavio je čak četiri sedmerca te zadavao velike probleme rukometašima Mokre Gore. Golom Gačeviča, subotičani su poveli sa 21:14 u 38. min., da bi sa prednošću od šest golova ušli u poslednjih deset minuta. Trener Slaviša Laković tada je šansu pružio mlađim igračima koji ipak nisu uspeli da se ravnopravno nose sa protivnikom. Dva minuta pre kraja Mokra Gora je prišla na 28:27. međutim, golovima Radosavljevića i Boškovića domaći su sa dva gola viška ušli u poslednji minut susreta. U samom finišu utakmice rukometaši Mokre Gore su iskoristili prednost od dva igrača više za konačnih 30:29.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search