Volonterska akcija u đurđinskoj školi

Pon, 18.09.2017 - 10:04 -- nikola.tumbas

U Đurđinu je ove subote, 16.septembra, bilo veoma živo. Volonterski tim Vojvođanske banke podržao je sugestiju Sekretarijata za društvene delatnosti Gradske uprave Subotica, da se radna akcija – pomoć školi, održi baš u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Đurđinu, prigradskom  naselju sa oko 1400 stanovnika.   Škola ima oko 120 đaka i  nastavu od prvog do osmog razreda,  vrtić, pripremni predškolski program, kao i produženi boravak.

Tim od 35 volontera je učinio lepšim kako unutrašnjost školske zgrade,  tako  i dvorište škole. Jedan deo volontera je farbao pragove, klupe na kojima sede učenici na hodniku škole i stalke za cveće i time učinio da hodnici škole dobiju novi sjaj i učine boravak dece u školskoj zgradi interesantnijim, življim i veselijim. Progledalo je i dvorište škole, pokupljeno je lišće, ograbljicana trava, posečene grane... Deca će u ponedeljak ujutro dolazeći u školu svi imati iznenađena, ali zadovoljna lica, jer su i ulazna kapija i ograda škole posle dužeg niza godina prefarbane.

Vojvođanska banka će još jednom  na delu potvrditi opredeljenje da kontinuirano doprinosi dobrobiti društva i zajednice u kojoj posluje.

info: Ljiljana Dulić, direktorka škole

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search