Rvači Spartaka ubedljivo osvojili Kup Srbije

Ned, 24.09.2017 - 00:21 -- dejan.vukovic

Ako je suditi po Kupu Srbije, rvači Spartaka u novu sezonu ulaze izuzetno spremni, i već sada su istakli kandidaturu za novog prvaka države. 

Trijumfalno su završili treće izdanje Kupa Srbije koje je danas održano u Hali sportova u Subotici što im je ukupno doneo ekipni trofej namenjen celokupnom pobedniku Kupa Srbije. Subotičani su za najvećeg rivala imali Partizan iz Beograda, koji je danas nastupio sa šest rvača više u odnosu na Spartak. Uprkos tome, odličnim rvanjem Spartak je osvojio 62 boda, dok su crno beli uknjižili 47. Treći je bio Proleter sa 21 a četvrti Radnički iz Beograda sa 16 osvojenih bodova, iza njih slede ostali učesnici Kupa. 

Koliko su subotičani bili ubedljivi pokazuje i podatak da su osvojili čak šest zlatnih medaljja (od osam mogućih), dve srebrne i tri bronzane. One najsjanije osvojili su Kristijan Gazdag, Sebastijan Nađ, Davor Štefanek, Aleksandar Maksimović, Dejan Franjković i Mihail Kadžaja. Interesantan je bio pobednički podijum u kategoriji do 96 kg gde su tri od ukupno četiri rvača bila iz redova Spartaka. Pobednik Dejan Franjković, drugoplasirani Kristijan Tači a osvajač bronzane medalje Janko Ivetić. Jedini koji se umešao među njih je Mladen Đinović iz Partizana kome je takože pripala bronzana medalja. 

Dominaciju na ovom Kupu prikazao je Davbor Štefanek koji je suvereno i lako došao do nove zlatne medalje. Prvenstvo počinje sledeće nedelje u kojem rvači Spartaka dočekuju ekipu Radničkog iz Kragujevca. U tom duelu subotičani su apsolutni favorirti.  

Rezultati: 

  • 59 kg: Kristijan Gazdag (Spartak), Sebastijan Kolompar (Proleter), Petar Pavluković (Soko), Stefan Anastasijević (Partizan),
  • 66 kg: Sebastijan Nađ (Spartak), Miljan Đukanović (Radnički BG), Tamaš Nađ (Spartak), Bojan Veličković (Partizan),
  • 71 kg: Davor Štefanek (Spartak), Dragan Dešić (Partizan), Žarko Velimirović (Partizan), Goran Sremac (Proleter),
  • 75 kg: Aleksandar Maksimović (Spartak), Aleksa Erski (Partizan), Norbert Čikoš (Spartak),
  • 80 kg: Žarko Dickov (Radnički BG), Goran Bulatović (Partizan), Branko Kovačević (Radnički BG), Luka Maletin (Partizan),
  • 85 kg: Valentin Čabi (Proleter), Oliver Tot (Spartak), Boris Petrušić (Proleter), Božidar Baltić (Partizan),
  • 98 kg: Dejan Franjković (Spartak), Kristijan Tači (Spartak), Mladen Đinović (Partizan), Janko Ivetić (Spartak),
  • 130 kg: Mihael Kadžaja (Spartak), Boban Živanović (Partizan), Branko Živanović (Partizan), Vladimir Radosavljević (Partizan).
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search