Gran pri pripao predstavi iz Rusije

Sub, 30.09.2017 - 09:34 -- dejan.vukovic

Svečanim zatvaranjem okončan je ovogodišnji 24. Međunarodni festival pozorišta za decu. Jednoglasnom odlukom žirija Gran pri za najboju predstavu u celini pripao je predstavi "Povest o ikonopiscu Dionisiju" koju su izveli glumci iz Vologdskog oblasnog pozorišta lutaka “Teremok”, Vologda iz Rusije. 

Na ovogodišnjem festivalu u takmičarskom delu predstavljeno je 14 predstava koje su se odigravale na tri scene, Dečije pozorište, scena Jadran i pozorište Kostolanji Deže. Pored takmičarskog dela festival je obilovao nizom pratećih manifestacija od kojih sigurno treba istaći međunarodni forum koji je vodio prof. dr Siniša Jelušić, iz Crne Gore. Tu su još bile radionice, promocije knjiga, filmski program, izložbe, ...

Žiri u sastavu: dr Boris Goldovski (Rusija), Jaroslav Antonjuk (Poljska), prof. dr Oana Leahu (Rumunija), Prof. dr Zoran Đerić (Srbija) i dr Zoran Maksimović (Srbija) jednoglasno su odlučili da za najbolju predstavu u celini nagrade "Povest o ikonopiscu Dionisiju" koju su izveli glumci iz Vologdskog oblasnog pozorišta lutaka “Teremok”, Vologda iz Rusije. Dodeljene su i nagrade za najbolju režiju, za najbolju scenografiju, originalnu muziku, za najbolje estetsko i tehnološko rešenje lutaka kao i za glumačko majstorstvo (5 ravnopravnih nagrada).

Svečano zatvaranje uveličano je nastupom gostiju iz Indije Guru Šarad Pandja i Šveta Patel koji su izveli  Klasični indijski ples. a na kraju ceremonije ArtLink mladi virtuozi su održali Koncert u čast nagrađenih. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search