Pobeda fudbalera Spartaka posle preokreta

Sub, 30.09.2017 - 20:42 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva krv – Radnički 4:2 (2:1)

Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: oko 700. Sudija: Anđelovski Jovica. Strelci: 0:1 Pavkov u 4., 1:1 Ivanović u 39., Radovanović u 41., 3:1 Stojković u 47., 4:1 Radovanović u 82., 4:2 Pavkov u 87. minutu

Spartak Ždrepčeva Krv: Ostojić Miloš, Kerkez Dejan , Stojković Aranđel , Radovanović Aleksandar Shimura Nobura, Jočić Branimir (77. Glavčić), Hajdin Stefan (84. Vukčević) , Savković Mile, Čečarić Bojan (68. Torbica), Ivanović Đorđe, Nikolić Nemanja.

Radnički: Živković Mladen, Tomić Marko (76. Stevanović), Stojanović Saša, Arsić Lazar, Petrović Miloš, Raspopović Nikola, Jovanović Aleksandar (46. Aksentijević) , Pavkov Milan, Stanković Nikola, Miladinovć Ivan, Travančić Anid (46. Noma Rzota)

Fudbaleri Spartaka izborili su novu prvenstvenu pobedu, iako su već u 4. minutu gubili sa 1:0. Rano vodstvo gostiju nije obeshrabrilo golubove koji su u finišu prvog dela preokrenuli rezultat a u nastavku susreta samo potvrdili pobedu.

Spartak je zapretio u prvom napadu preko Savkovića, međutim samo dva minuta kasnije Radnički je iznenada došao u vodstvo. Odbrana subotičana napravila je prekršaj u svom šesnaestercu što je sudija kaznio najstrožom kaznom. Penal je izveo Pavkov a loptu zaustavio golman Ostojić, međutim ona se odbija ponovo u noge Pavkovu koji iz drugog pokušaja uspeva da je pošalje u mrežu. Nakon primljenog gola domaći su vršili pritisak ka golu Radničkog, ali su napadači bili dosta neporecizni te su lopte završavale pored gola. Pritisak se isplatio fudbalerima Spartaka koji su u 39. minutu stigli do izjednačenja, stvorila se gužva pred golom Radničkog, pokušao je prvo Čečarić pa zatim Shimura, ali golman Živković oba puta je uspešno odbio loptu koja je stigla do Ivanovića a ovaj je šalje pod prečku iznad nemoćnog golmana Radničkog. Samo dva minuta kasnije Spartak je stigao do rezultatskog preokreta. Korner sa leve strane izveo je Savković, najviši u skoku bio je Radanović koji glavom sa desetak metara loptu šalje u mrežu za 2:1.

Drugo poluvreme počelo je trećim golom Spartaka koji je postigao Aranđel Stojković u 47. minutu. Splasnuo je tempo igre nakon brzog gola domaćih u drugom poluvremenu. Dvadeset minuta kasnije Radnički je zapretio preko Pavkova koji je za malo bio kratak nakon ubacivanja lopte od strane Arsića. Deset minuta pre kraja Torbica, koji je ušao u drugom poluvremenu, je uputio odličan šut sa oko 16 metara i naterao golmana Živkovića da vrhovima prstiju loptu izbaci u korner. Korner sa leve strane izveo je Torbica i idealno na suprotnoj strani pronašao slobodnog Radovanovića koji glavom postiže svoj drugi gol na utakmici za 4:1. Radnički je smanjio visoku prednost subotičana u 87. minutu lepim golom Pavkova i to glavom sa oko desetak metara. U poslednjim trenucima susreta Savković propustio priliku da postigne peti gol za Spartak.  

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search