Fudbalerke Spartaka sa 6 golova ispratile Mašinac

Ned, 01.10.2017 - 23:20 -- dejan.vukovic

ŽFK Spartak - ŽFK Mašinac Trace PZP - 6:0 (1:0)

Gradski stadion u Subotici. Sudija: Petrović Anđela (Beograd). Strelci: M. Nascimento u 6., V. Slović 50., N. Dorine 63. i 74., Frajtović 86. i Marenić 90. minut.

ŽFK Spartak: Kostić, Krstanoska, Vajda, Slović, Frajtović, Nascimento L.Marcela, Bruch (Mostarac), Radojičić (Marenić), Filipović (Matić), Dorine Nina, Pavlović.

ŽFK Mašinac Trace PZP: Jović, Stevanović, Vučković, Milivojević, Mil. Stanković, Ćirić (Savić), Mim.Stanković (Stojiljković), Lazarević, Zlatanović, Vasiljković, Pejčić (Brusin).

Fudbalerke Mašinca su žestoko započele utakmicu i prve pripretile, međutim plave golubice su odgovorile žestoko i već u 6. minutu  došle do vodstva. Marija Radojičić je započela akciju po levoj strani, loptu je prosledila do Marcele Nascimento koja sa 16 metara loptu šalje u mrežu. Spartak je od tada imao terensku inicijativu, ali nisu uspeli ozbiljnij ezapretiti po gol Mašinca. Dobru šansu je imala Marcela u 25. minutu, ali je lopta otišla pored stative. U prvom poluvremenu najbolju priliku su imale u 38. minutu nakon dobre kombinacije koju je završila Marcela uposlivši saigračicu Ninu Dorine u petercu koja je ipak za par cantimetara bila sporija i lopta je otišla u gol aut. 

Na početku drugog poluvremena dosuđen je penal za Spartak pošto je Aleksandru Lazarević loptu pogodila u ruku u svom šesnaestercu. Siguran izvođač sa bele tačke bila je Violeta Slović za prednost od 2:0 u korist Spartaka. Nakon ovog gola Spartak je dominirao terenom. Istakla se Nina Dorine koja je prvo propustila odličnu šansu u 55. minutu da bi nakon toga postigla dva gola u nizu i to u 63. minutu kada je utrčala u prazan prostor, pretrčala odbrambene igračice i povisila rezultat na 3:0 i desetak minuta kasnije kada se nakon kornera koji je izvela Marcela, najbolje snašla u gužvi i glavom povećala na 4:0.  

Peti gol rutinski postiže Anđela Frajtović, da bi u poslednjim trenucima susreta dupli pas odigrale Jelena Marenić i Nina Dorin i u završnici Jelena Marenić postiže gol i postavlja konačnih 6:0.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search