Amateri u Strategiji razvoja kulture 2017-2027

Uto, 10.10.2017 - 23:05 -- darko.kovacevic

OKUD "Mladost" će u subotu, 14. oktobra u 13h izaći na Trg Slobode, gde će održati jednočasovnu prezentaciju svog rada.

Ovaj program se održava istovremeno u svim  gradovima   u Srbiji, u organizaciji Saveza kulturno-umetničkih društava Srbije.

Cilj je da tog dana u celoj Srbiji amateri izađu na ulice, da pokažu svoju snagu i brojnost i na taj način skrenu pažnju građana, ali i državnih i lokalnih organa vlasti na sebe.  Ceo događaj će biti dokumentovan i fotografije i snimke ćemo poslati Savezu, koji će zastupati amatere  u zauzimanju što bolje pozicije u Strategiji razvoja kulture 2017-2027.

Kulturno umetnička društva su uvek bila stecišta  amatera, onih koji se bave nekom delatnošću iz čiste ljubavi,  ne žive od toga, ali često žive za to. Zato je među nama uvek bilo đaka, studenata, radnika, pravnika, lekara, ekonomista, profesora, doktora nauka.... koji od rane mladosti do duboke starosti nesebično daju svoj doprinos kulturi, umetnosti, lepoti  druženja i zajedničkog stvaranja.

Akciju je podržao ministar kulture Vladan Vukosavljević, kao i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, koji je i predsednik Saveza KUD-ova Srbije.

Ministar Vukosavljević je uveren da u doba industrije spektakla i opšte komercijalizacije, amaterizmu treba dati dodatni podsticaj i da je potrebno da država snažnije pomaže i podstiče razvoj ovog segmenta kulture.

Pozivamo građane da izađu u subotnju šetnju po centru grada, da uživaju u našoj prezentaciji i da podrže ovu akciju.

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Sub, 14.10.2017 - 13:00
Vreme održavanja - kraj: 
Sub, 14.10.2017 - 15:00
Kategorija: 
Custom Search